Şimdi de Alan Wake Remastered geliyor

Alan Wake

Yaklaşık olarak 11 yıl önce Xbox 360’a özel olarak satışa sunulan Alan Wake çok uzun bir aradan sonra tekrardan PC ve konsollarımıza konuk oluyor. İşte detaylar.

Şimdi de Alan Wake Remastered geliyor. Oyun dünyasındaki önemli yapımlardan biri olan Alan Wake 11 yıl önce Xbox 360 için yayınlanmıştı. O dönemde Alan Wake’in aldığı puanlar hayli yüksek olsa da satış rakamları bazında çok parlak sonuçlar ortaya çıkmamıştı. Bu durumun iki temel nedeni vardı. Birincisi Alan Wake’te mevcut bir online modun bulunmamasıydı. İkinci neden ise o yıllarda Xbox 360’ın kırılmış ve tüm oyunların çok basit ulaşılabiliyor olmasıydı.

Yani Alan Wake bir anlamda korsan kurbanı da oldu diyebiliriz. Peki Alan Wake’i bir daha konsollarda görebilecek miyiz? Açıkçası çok uzun bir süredir Alan Wake 2 üzerine söylentiler mevcuttu. Fakat bu söylentiler sizlerin de bildiği üzere şimdilik doğrulanmadı.

alan wake

Şimdi de Alan Wake Remastered geliyor

Bunun yerine geçtiğimiz günlerde Remedy Entertainment oyunun yayıncı haklarının kendisine döndüğünü ifade etmiş ve Alan Wake Remastered hakkındaki ilk sinyalleri vermişti.

Geçtiğimiz gün Rakuten Taiwan sitesi PS4, PS5 ve Xbox Series için Alan Wake Remastered’ı listeledi. Üstelik oyunun çıkış tarihi için de yaklaşık olarak 1 ay sonrasını yani 5 Ekim’i işaret etti.

Burada önemli bir noktaya dikkat etmemiz gerekiyor. Bu oyun remastered. Yani orijinal oyunun sadece grafik ve görsellerinin düzeltilmiş hali. Eğer remake olsaydı o zaman sil baştan yeniden inşa edilmiş bir Alan Wake oyunu bekleyebilirdik.

Dikkat telefon fiyatları tekrar yükselebilir