Okullar tekrardan kapanacak mı? Kesin açıklama

Okullar ne zaman açılacak

Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesi sürerken bugün Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahreddin Koca başkanlığında toplantı. Pandemi sürecinde eğitim öğretim faaliyetleri çoğunlukla uzaktan eğitim yolu ile yürütüldü.

Okullar tekrardan kapanacak mı? Kesin açıklama! Kritik bir tarih olan 6 Eylül’e yaklaştığımız şu günlerde gözler Bilim Kurulu’nun alacağı yeni kararlara çevrildi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına YÖK başkanı Erol Özvar ile Milli Eğitim Bakanı Mehmet Özer’de katıldı.

35 milyon kişinin aşısı tamamlandı

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahreddin Koca ‘Tünelin çıkışı görünüyor’ diyerek salgın süreci ile ilgili umut verici bir ifade kullandı. Vakaların yüzde 81’nin tam aşılı olmayan kişilerden oluştuğunu belirten Fahreddin Koca açıklamada bulundu:

‘Aşısı tamamlanmış kişi sayısı 35 milyon. Bu kişilerin vaka yükü yüzde 13, hastane yükü yüzde 10. Biz Avm, restoran, kafeler için test şartı gündemde yok. Önümüzdeki dönemde ben aşılanma oranıyla birlikte salgının ülkemizin gündeminden giderek düşeceğini düşünüyorum.’

Okullar tekrardan kapanacak mı? Kesin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mehmet Özer okullardaki hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Mehmet Özer’in açıklamaları şöyle:

‘Öncelikle okullarımızı 5 gün yüz yüze eğitime açmada sürekli bize rehberlik eden Sağlık Bakanlığımıza ve Bilim Kurulu üyelerine en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Salgından en az düzeyde etkilenmek için sağlığı önceleyen kararlar aldık. Okullarda alınması gereken önlemler rehberini tüm valiliklere gönderdik.

Okullar tekrardan kapanacak mı

2021-2022 öğretim yılında hazırlık döneminde okullarımızın bu sürece hazırlanması için 650 milyon TL’yi okullarımıza gönderdik. Maskeden dezenfektana kadar her türlü hazırlığı yapmış bulunuyoruz. 58 bin okulumuz için 113 bin temizlik personelini görevlendirilmesini tamamlamış bulunuyoruz.

Minikler okula başladı, iki günlük süreç başarılı bir şekilde tamamlandı. Okullarımızın bir daha hiç kapanmaması için tüm velilerimizi ve öğretmenlerimizi ve de personelimize bir kez daha çağrı yapmak isterim. Lütfen belirlemiş olduğumuz kurallara harfiyen uyun. Bir daha okullarımız kapanma sorunuyla yüz yüze kalmasın.’

Üniversitelerde yüz yüze eğitime başlıyor

YÖK Başkanı Erol Özvar Bilim Kurulu toplantısı sonrası şunları kaydetti:

‘Salgın sebebiyle eğitim öğretim faaliyetlerimiz uzaktan yapmaya karar verdik. Salgının ilanından itibaren Türkiye’deki bütün üniversiteler salgına karşı çok hızlı bir reaksiyon göstererek bütün derslerini dijital hale getirmek suretiyle öğrencilerine hizmet vermeyi sürdürdüler. Üniversitelerimiz YÖK’ün aldığı kararlar dahilinde öğrencilerin eğitim öğretimini devam etmesi için fedakarlıkta bulundular. Şimdi yeni bir akademik yıla giriyoruz. Bu ayın sonlarına doğru belki Ekim ayının başında üniversitelerimizi açmış olacağız. YÖK olarak biz yüz yüze eğitim faaliyetlerini sürdürmek istiyoruz.’

Yazıcılardan üretilen etler sofralara geliyor: Gelecekte çok ucuz olacak