PC Satışları Düşmeye Devam Ediyor

Lenovo PC Satışlarında Appleı Geride Bıraktı

Windows 10’un çıkışı da PC pazarını kurtarmaya yetmedi. IDC tarafından yayınlanan yeni rapora göre PC satışları hızla düşmeye devam ediyor.

Son yıllarda akıllı telefon ve tabletlerin gelişmesiyle birlikte PC pazarı ağır darbe aldı. PC satışları son birkaç yıldır hızla düşmeye devam ediyor. Ancak Windows 10’un çıkışıyla birlikte bu düşüşün sona ereceği ve bu pazarın yeniden yükselişe geçeceği umuluyordu. Ancak Windows 10 PC üreticilerinin umutlarını boşa çıkardı. Çünkü Microsoft’un yeni işletim sistemi de PC satışlarını kurtarmaya yetmedi.

Dünya Genelinde PC Satışları Düşüşe Geçti

IDC tarafından yayınlanan yeni rapora göre, 2016’nın ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 11.3’lük düşüş yaşandı. Bu rakam PC pazarı için tarihi bir gerileme olarak değerlendiriliyor. Özellikle Avrupa, Afrika ve Asya ülkelerinde bilgisayar satışlarında yaşanan düşüşün oranı çift hanelere ulaştı. Bu düşüşten etkilenmeyen PC üreticisi yok. Lenovo’nun satışları 2016’nın ilk çeyreğinde yüzde 8.5 gerilerken, HP de PC satışlarında yüzde 10.8’lik düşüş yaşadı. Dell ve Apple’ın PC satışlarında ise yaklaşık yüzde 2’lik düşüş yaşandı.