Bilgisayar Satışları Yeniden Yükselişe Geçti

Bilgisayar Satışları Yeniden Yükselişe Geçti

Son yıllarda neredeyse her mali çeyrekte biraz daha düşen bilgisayar satışları, 2014’ün üçüncü mali çeyreğinde bir önceki çeyrekle hemen hemen aynı kaldı.

Akıllı telefon ve tabletlerin yayılmaya başlamasının ardından teknoloji dünyasının zirvesindeki yerini mobil cihazlara kaybeden bilgisayar pazarı, yıllar süren düşüşünü nihayet sonlandırabildi. Özellikle tabletlerin ön plana çıkmasının ardından bir anda düşen bilgisayar satışları, son yıllarda bekleneni verememiş ve hemen hemen her mali çeyrekte biraz daha düşmüştü. Ancak birkaç yıldır süren bu düşüş geçtiğimiz aylarda yavaşladı ve artık hepten duracak gibi görünüyor.

PC

Başta Tayvanlı bilgisayar üreticisi Acer olmak üzere tablet yerine masaüstü veya dizüstü bilgisayarlara yatırım yapan firmalar son yıllarda önemli darbeler almış olsa da, bu alandaki mücadelesini sürdüren firmaların yüzü yeniden gülecek gibi görünüyor. Dünyanın önde gelen araştırma firmaları arasında yer alan Gartner ve IDC tarafından yayınlanan yeni raporlara 2014’ün üçüncü mali çeyreğinde bilgisayar satışları bir önceki çeyreğe göre neredeyse hiç düşmedi. Bilgisayar satışlarında görülen bu olumlu gelişmede Windows XP’nin emekliye ayrılması kısmen etkili olsa da, yükselişin asıl sebebi olarak bilgisayar fiyatlarındaki düşüş gösteriliyor.

Windows 10 Yeni Bir Neslin Başlangıcı Olacak