Dünya Genelinde PC Satışları Düşüşe Geçti

Dünya Genelinde PC Satışları Düşüşe Geçti

Akıllı telefon ve tabletlerin yükselişinin ardından ikinci plana atılan bilgisayarlara ilgi azalırken, dünya genelinde PC satışları düşmeye devam ediyor.

Bir zamanlar teknoloji dünyasına öncülük eden bilgisayarların artık kenara itildiğini söylemek şimdilik tam olarak doğru olmasa da, bilgisayar sektörünün hızla kan kaybettiği uzun süredir biliniyor. Akıllı telefonlar, giyilebilir teknolojiler, 3D yazıcılar ve tabletler teknoloji dünyasındaki yerini sağlamlaştırarak satışlarını her geçen gün arttırırken, dünya genelinde PC satışları düşüş yaşamaya devam ediyor.

PC

Bilgisayarların yakın gelecekte ortadan kalkmasına imkansız olarak bakılıyor olsa da, PC satışlarının son aylarda sürekli olarak azalmaya devam etmesi bilgisayar sektörü için endişe verici olarak değerlendiriliyor. International Data Corporation tarafından yayınlanan yeni bir rapora, dünya genelinde PC satışları 2014’ün ikinci çeyreğinde de düşüş gösterdi. Bu çeyrekte yüzde 1.7’lik düşüş yaşayan bilgisayar satışları toplamda 74.4 milyon adete ulaştı. Üstelik Windows XP’nin emekliye ayrılmasının ardından kullanıcıların yeni bilgisayarlar yönelmesinin, rakamların daha da düşmesine engel olduğu tahmin ediliyor.

Sony Xperia Z3 Eylül Ayında Piyasaya Sürülecek