PC satışları düşmeye devam ediyor!

pc

Akıllı telefon ve tablet pazarının yükselişi her geçen gün daha da yükselirken artık daha önce masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar üzerinden yapılan işlemler bu küçük ve taşınabilir cihazlar üzerinden yapılabilmekte.

Satış rakamlarında da özellikler akıllı telefonlar her geçen sene daha da fazla satılırken PC segmentinde de ise gerileme göze çarpıyor.

Pazar araştırma şirketlerinden bir tanesi olan Gatrner bu konuda yeni bir rapor ile karşımıza gelirken PC satış rakamlarındaki gerilemeyi gözler önüne seriyor.

Gartner’ın raporuna baktığımız da PC segmentinde satış rakamları ile listede üstte yer alan tüm üreticilerin satış rakamlarında gerileme göze çarpıyor.

pc

Listenin zirvesinde Motorola’yı geçen sene satın alan ve akıllı telefon pazarında liderlik hedefleyen Lenovo yer alırken 2015 ilk çeyrekte geçen sene aynı döneme göre yüzde 6.8 gerileme yaşadı ve bu çeyrekte 13.45 milyon PC satışı gerçekleştirdi.

Diğer taraftan ikinci sırada ABD merkezli HP yer alıyor ve o da 2015 ilk çeyrekte geçen seneye göre satışlarında yüzde 9.5 oranında gerileme ile karşımıza geliyor.

HP’nin arkasından ise Dell geliyor ve özellikle kurumsal alanda kendini gösteren firma yüzde 4.9 oranda satışlarında azalma yaşıyor.

Periscope güncellendi!