Rus Hackerların Gözü Paradan Başka Birşey Görmüyor

15.000 hacker tutuklandi

Kaspersky tarafından düzenlenen araştırmaya göre, diğer bölgelerdeki hackerların aksine Rus hackerların düzenlediği siber saldırıların yüzde 95’i para çalmak amacı taşıyor.

Hacker denince akla gelen ilk şeylerin başında, para çalmak için dev firmalara, bankalara yapılan siber saldırılar geliyor. Ancak hackerlar ve hacker gruplarının amaçları sadece para değil. Özellikle son dönemde siyasi veya ahlaki amaçlı saldırılarda bulunan hacker grupları ve hacktivistler sık sık karşımıza çıkmaya başladı. Bu hacker gruplarının başında elbette ki Anonymous geliyor.

hacker 1

Rusya’nın dünyanın en çok hacker barındıran ülkelerinden biri olduğu göz önüne alındığında bu tür hacktivist gruplarının Rusya’da da yer alması beklenir. Ancak yayınlanan yeni bir rapor Rus hackerların bu tür işlerle pek uğraşmadığını ve genellikle para odaklı saldırılarda bulunduğunu ortaya çıkardı. Kaspersky’nin 2012 – 2015 yılları arasında gerçekleşen saldırıları inceleyerek hazırladığı rapora göre, Rus hackerların siber saldırılarının yüzde 95’i para çalmak amacıyla düzenleniyor.

Kaspersky’nin raporuna göre Rus hackerlar son 3 yılda düzenledikleri siber saldırılarla yaklaşık 790 milyon dolar çalmayı başardı. Üstelik bu saldırıları düzenleyen hacker grupları binlerce kişiden oluşsa da, tüm saldırıların göbeğinde 20 kişilik elit bir hacker grubunun yer aldığı tahmin ediliyor.

Yeni Google Glass için patent alındı!