Rus Hackerlar Microsoft’un Peşini Bırakmıyor

hacker

Microsoft, Rusya devleti tarafından desteklenen Midnight Blizzard adlı hacker grubunun kendilerine sürekli saldırı düzenlediğini açıkladı.

ABD ile doğu bloğu arasındaki gerginliğin yeniden tırmanması, siber dünyada da taraflar arasındaki saldırıların sıklığını arttırdı. Son yıllarda devlet destekli hacker gruplarının düzenlediği siber saldırıları daha sık duyar olduk. Devlet destekli gruplar denince akla daha çok Kuzey Kore merkezli gruplar geliyor olsa da son dönemde Rusya destekli hacker grupları da gündeme daha sık gelmeye başladı.

Bunun son örneği de bu hafta yaşandı. Microsoft, bu hafta yayınladığı bir blog yazısında, Rus hackerların sürekli kendilerine saldırdığını ve kaynak kodlarına erişim sağlamaya çalıştığını açıkladı.

microsoft

Hatırlarsanız geçtiğimiz yılın kasım ayında, yine Rusya merkezli gruplar Microsoft’u hedef almış, kısmen başarıya ulaşan bu siber saldırı sonrasında üst düzey Microsoft yöneticilerinin yazışmaları internete saçılmıştı. Microsoft’un bu önemli sızıntı sonrası yürüttüğü soruşturma, bu sızıntının arkasında Midnight Blizzard adlı hacker grubunun olduğunu göstermişti. Microsoft’un iddiası, Midnight Blizzard’ın Rusya devleti tarafından desteklenen bir grup olduğu yönünde. Elbette bu yönde somut bir delil bulunmuyor.

Geçtiğimiz yılki saldırıda şirketin iç yazışmalarının peşine düşen Midnight Blizzard, o günden bu yana pek çok yeni saldırı düzenlerken, bu sefer gözünü çok daha yükseklere dikti. Microsoft’un Amerika’nın siber güvenlik kurumlarıyla paylaştığı bilgilere göre Midnight Blizzard, doğrudan şirketin kaynak kodlarına erişmek için pek çok denemede bulunmuş. Bulunmaya da devam ediyor.

Nothing Phone (2a) Resmen Tanıtıldı