Kuzey Koreli hackerlar gmail hesaplarını hedef alıyor

Gmail, spam e-postalara karşı savaş açtı!

Kuzey Koreli hackerlar, gmail hesaplarını hedef alıyor. Amerika, Avrupa ve Güney Kore’de mail hesapları ele geçiriliyor.

Bildiğiniz gibi Kuzey Koreli hacker grupları, siber saldırılar konusunda en aktif gruplar arasında yer alıyor. Kuzey Kore hükûmetinin batı ülkelerine karşı yapılan saldırılara büyük ölçüde göz yumması, hatta bazı hacker gruplarının doğrudan devlet eliyle destekleniyor olması, bu hacker gruplarını daha da tehlikeli yapıyor.

Özellikle kripto pazarına yönelik saldırıları sayesinde ellerini finansal olarak da güçlendiren bu hacker grupları, ellerindeki bu imkanları kullanarak bugüne kadar görülmemiş hack araçları ve yöntemleri geliştiriyorlar. İşte bu yöntemlerden biri, Gmail’in güvenlik duvarlarını yıkmak için kullanılıyor.

Mozilla Firefox takip

Kuzey Koreli hackerlar, daha önce hiç görülmemiş bir siber saldırı yöntemi kullanarak Gmail hesaplarının güvenlik önlemlerini geçmeye çalışıyor ve bu konuda başarılı oluyorlar. Ele geçirilen mail hesaplarındaki yazışmalar ve dosyalar hackerların eline geçmiş oluyor. Üstelik Google’ın bu güvenlik ihlalinden haberi bile olmuyor. Bu yüzden hesabı ele geçirilen kullanıcıya bir uyarı da gitmiyor.

Kullanıcıları ağlarına düşürmek için basit internet tarayıcısı eklentileri kullanan hackerlar, sadece ABD’deki değil Avrupa ve Güney Kore’deki kullanıcıları da hedef alıyorlar.

Kuzey Koreli hackerların bu koordine saldırılarını ortaya çıkaran siber güvenlik şirketi Volexity, SharpTongue adı verilen bu mevcut atak dalgasının sadece Windows kullanıcılarını etkilediğini söylüyor. Ancak Mac ve Linux kullanıcılarının da bir sonraki dalgada hedef alınabileceği söyleniyor.

Elon Musk Twitter’ı sahtekârlıkla suçladı