Bazı oyunculara göre Diablo 4 çoktan öldü

123 27

Diablo 4 muhteşem çıkış yapmış ve Blizzard tarihinin en hızlı satan oyunu olmuştu. Haftalarca hakkında konuşuldu. Fakat yapımın oyuncu sayısı ve izleyici kitlesi oldukça azaldı. Hatta bazı oyuncular Diablo 4’ün öldüğünü söylüyor. Kan sezonu (Season of Blood) bu yüzden kritik role sahip.

Diablo 4 (Kısaca D4) rekor üstüne rekor kırdı ve gerçekten harika çıkış dönemi geçirdi. Fakat End Game’de yapılacak bir şey olmaması, içeriğin eksik kalması, karakterlerin güçlerinin düşürülüp sonra düzeltilmesi, 1. sezonun kötü başlaması derken D4 bir anda tepetaklak oldu. Oyun eleştirmenleri Blizzard’ın umut vadeden çıkış dönemini değerlendiremediğini ve oyunun dibe çakıldığını belirtiyor. Hatta bazı oyunculara ve eleştirmenlere göre D4 ölü durumda. Oyundan soğuduğunu ve geri dönmek istemediğini belirten kullanıcılar var.

diablo 4

Oyunun çıkış döneminde Twitch yayınlarında izleyici sayısı 700 bin civarındaydı. Şimdi ise 1000’lere kadar düştü. AAA sınıfı bir oyun için izleyici sayısındaki bu düşüş normal kabul edilecek düzeyde değil. Diablo 4 yeni sezonu ile her şeyi tam tersine çevirebilir. Reddit’te bunun tartışması sürüyor. Reddit kullanıcısı SieberZg 2. sezonun neden önemli olduğunu açıkladı ve destek buldu. SieberZg, “2. sezonun dört katı içeriğe ihtiyacı var. Daha fazla içerik olmalı. Eğer toplanmazsa oyunu mezara bırakın ve gömün! Diablo 4 öldü ve sonunda bunu kabul etmek zorunda kaldım. En başlarda keyif aldım ama gerçekten yapacak bir şey kalmadı. Diablo ekibinin başarılı oyunlardan ders alması gerekiyor” dedi.

Bazı oyuncular Diablo 2’yi örnek gösterip içerik kalitesinden dolayı oyunun sıkmadığını belirtti. Oyuncuların çoğu Diablo 4’e kaliteli içeriğin eklenmesi gerektiğini savunuyor. Bunların tam tersini diyen ve oyunu severek oynadığını ifade eden oyuncular da var. Blizzard geçtiğimiz günlerde oyuna her yıl bir ek paket ve 4 sezon geleceğini açıkladı. Gelecek sene yaz aylarında ilk ek paketi görebiliriz. Kan sezonu, 1. sezondan daha fazla içeriğe sahip olacak. Diablo 3’ün sevilen bir özelliği de oyuna eklenecek.

Starfield, Skyrim’in rekorunu kırdı