Starfield’da uzay istasyonu inşa etme özelliği bulundu

123 26

Kısa süre önce çıkan Starfield’la ilgili bazı gizemler çözülmeye başlandı. Bir oyuncu konsol komutlarını kurcalarken uzay istasyonu inşa etmenin kanıtlarına ulaştı. Tabii ki bu özellik daha kullanıma sunulmamış durumda.

Starfield, oyuncuların yaratıcılıklarını kullanmalarına olanak sağlayan özelliklere sahip. Bunlardan biri de gemileri özelleştirmek ve geliştirmek. Oyuncular şimdiye kadar çok ilginç gemiler geliştirdi. Hatta Star Wars, Star Trek ve daha birçok ünlü serinin ikonik gemilerini Starfield’da yapmayı başardılar. Bu durum sadece gemilerle sınırlı kalmayacak görünüyor. Çünkü oyunda uzay istasyonu inşa etme özelliği bulundu.

Reddit’te Shmid9804 nickli kullanıcı konsol komutlarını karıştırırken uzay istasyonlarına ait parçalara ulaşmayı başardı. Duvarlar, gemilerin yanaşmaları için bağlantı noktaları ve daha birçok parça oyuna dahil edilmiş. Fakat şu anda bu parçalar tamamlanmamış ve kullanılmaz halde. Uzay istasyonu büyük ihtimalle DLC ile kullanıma sunulabilir. Belki mod geliştirmek için kite dahil edilebilir. Bethesda’dan Pete Hines kısa süre önce “Starfield’ı olabilecek en iyi hale getirmek istiyoruz. Ana odağımız.” şeklinde açıklama yapmıştı. Şirket uzun zaman boyunca yapıma destek vermeyi planlıyor. Uzay istasyonu ve daha birçok ekstra içeriğin oyunculara sunulması beklenen bir şey.

starfield

Bir taraftan da Starfield’da yaşanan problemler tartışılıyor. Oyuncuların bazıları oynanışı etkileyen takılmalar, FPS düşüşü gibi sorunlarla karşılaştığını belirtti. Yakın zamanda Bethesda’nın güncelleme çıkarması bekleniyor. Diğer yandan oyunda eksik olan noktalar da var. Mesela arayüzle ilgili şikayetler vardı. Bazı mod yapımcıları Starfield’ın arayüzünü daha iyi hale getiren modlar yayınladı.

Bilmeyenler için oyunun kısaca konusundan bahsedecek olursak, 2310 yılında iki büyük taraf arasında Koloni Savaşı adı verilen büyük bir savaş patlak verir. Starfield bu savaştan 20 yıl sonra geçiyor. Oyuncular, uzay kaşiflerinden oluşan Constellation isimli birliğin üyelerinden birini canlandırıyor. Geliştiricilerin açıklamasına göre ana hikaye entrikalarla ve oyuncuyu şaşırtacak sürprizlerle dolu. Bununla birlikte asıl konuya bağlı veya bağımsız olan birçok yan hikaye de var.

ChatGPT çevreye büyük zarar veriyor