Diablo 4, Twitch’te %99’luk düşüşle dibi gördü

123 28

Diablo 4 için her şey güzel başlasa da bu durum sonra çalkantılı sürece dönüştü. Hatta bazı oyuncular Diablo 4’ün öldüğünü bile söylüyor. Son gelişmelere göre yapımın Twitch’teki izlenme sayısı %99’luk oranla dibe çakılmış halde.

Yıllardır beklenen Diablo 4 (D4), Haziran başlarında piyasaya sürüldü. Hikayesi, Lilith karakteri ve daha birçok yeni detayıyla ilgi çekti. İncelemelerden yüksek puanlar aldı ve Blizzard tarihinin en hızlı satan oyunu oldu. Ancak 1.1 güncellemesiyle birlikte karakterlerin nerf yemesi, 1. sezonun kötü başlaması ve End Game’de içeriğin eksik kalması nedeniyle D4 büyük tepki çekti. Oyuncular Blizzard’ı eleştirirken, oyunu bırakan kullanıcılar oldu. Bazı oyuncular 2. sezonda hatta ek paketlerde bile geri dönmeyeceklerini söylediler. Blizzard daha sonra çıkardığı güncellemelerle D4’ü biraz daha toparlasa da, oyun oldukça darbe aldı. Bu durum Twitch’teki izlenme sayılarına da yansıyor.

Diablo 4’ün Twitch’teki izlenme sayısı 1000’in biraz daha üzerinde seyrediyor. Özetle izlenme sayısı dibi görmüş durumda. SullyGnome’a göre D4’ün 1. sezonu 20 Temmuz’da çıktığında izleyici sayısı 278,672’di. 9 Eylül’de en yüksek izleyici sayısı 2783’e düştü. En yüksek izleyici sayısında %99’luk düşüş var. Oyunun günlük izleyici istatistikleri de benzer durumda. Aynı zamanda diliminde ortalama izleyici sayısı 114.212’den 1.492’ye gerilemiş.

diablo 4

Oyunlarda belirli sayıda izleyici düşüşü normal. Sezonluk içeriklerde izleyici sayısının düşüşü daha da yaygın. Ancak AAA oyunlar içinse anormallik. D4’ten kısa süre sonra piyasaya sürülen Baldur’s Gate 3’ün 22 bine yakın izleyicisi var. D4’ün en büyük rakibi Path of Exile’ın ise yaklaşık 14 bin izleyicisi bulunuyor.

Reddit ve daha birçok platformda D4’ün 2. sezonu için kritik öneme sahip olduğu tartışmaları dönüyor. 2. sezonun (Kan sezonu) çok fazla içerik sunması gerektiği savunuluyor. Zaten Blizzard da, 2. sezonun geniş içerik sunacağını söyledi. Ancak oyuncuların şikayetleri, Twitch’teki düşüş vs… dahil olmasıyla birlikte belki Blizzard planladığından daha fazlasını oyunculara sunabilir. Neler olacağını ise ancak 2. sezon çıktığında ve oynanmaya başladığında göreceğiz.

Medcezir Oteli oyuncuları bekliyor