Oyun Abonelik Sistemi Netflix Tarafından Başlatılacak: Hiç Beklenmeyen Yeni Oyuncu

Netflix, Android için 'stüdyo kalitesinde' ses sistemi sunuyor

Herkesin büyük bir merakla beklediği oyun abonelik sistemi Netflix tarafından başlatılıyor. Hadi gelin film ve dizi platformu tarafından oyun sistemi nasıl kurulacak birlikte bakalım.

Bildiğiniz üzere Netflix küresel çapta dizi ve film yayınlıyor. Bu alanda önemli bir yere sahip olan şirket bugünlerde yepyeni bir alanda kendisini ispatlamaya çalışacak. Küresel oyun abonelik sistemi olarak bilinen bu sistem sayesinde uygulamanın avantajlı bir konuma geçeceği tahmin ediliyor. Rakiplerinden çok daha güçlü konuma gelebilir.

Apple Arcade ve Google Play Pass gibi sistemler bildiğiniz üzere oyun abonelik sistemleri olarak biliniyor. Fakat buradaki asıl problem Apple oyun sisteminin iOS kullanıcılarına hitap etmesi. Google tarafından geliştirilen oyun abonelik sistemi ise sadece Android cihazlarda tercih edilebiliyor. Netflix ise her ikisinde kendi sistemini kurabilir.

Oyun abonelik sistemi Netflix için kolay olmayacak

Dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden bir tanesi olarak bilinen oyun kategorisi tam gaz devam ediyor. Sektörün yaklaşık olarak 300 milyar dolar civarında hacmi bulunuyor. Netflix platformu muhtemelen bu tablo karşısında iştahını kabarttı.

oyun abonelik sistemi Netflix

Ortaya çıkan son detaylara göre şirketin önünde iki farklı seçenek bulunuyor. Ya kendi oyununu kendisi kuracak ya da başka oyunculara platformunda yer verecek. Özellikle başka oyunculara kendi platformunda yer verme ihtimali çok daha yüksek.

Netflix Süper Lig için devrede!

Netflix tarafından bir oyun geliştirilip sunulması zor bir ihtimal gibi gözüküyor. Yine de platform kullanıcılarını şaşırtabilir. Peki sizce Netflix nasıl bir oyun abonelik sistemi kurmalı?