Apple TV servisi ile bugün karşımıza çıkacak!

Apple TV servisi

Apple, bugün Türkiye saati ile 20:00’da düzenleyeceği etkinlikte yeni servislerini tanıtacak. Apple Apple TV servisi ile Netflix’e rakip olacak gibi görünüyor. İşte Apple’ın bugün tanıtması beklediği ürün ve servisler.

Cupertinolu teknoloji devi bugün Türkiye saati ile 20:00’da düzenleyeceği Apple Özel Etkinliği‘nde yeni ürün ve hizmetleri ile kullanıcılarının karşısına çıkacak. Cupertino’daki Steve Jobs Theater’da düzenlenecek olan bu etkinlikte Apple’ın, Netflix gibi bir dizi/film servisini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Apple TV servisi nasıl olacak?

Apple’ın Netflix benzeri abonelik servisi iTunes Store’daki filmler için olmayacak. Firma, Netflix ve HBO gibi kendi video servisini kuracak ve bu serviste özel dizi ve filmler yer alacak. Bu servisin aylık 9.99 dolar veya 14.99 dolar olması bekleniyor.

İlk olarak Amerika ve belli Avrupa ülkelerinde kullanılmasını beklediğimiz Apple’ın yeni servisinin, önümüzdeki yıl Türkiye’ye de geleceğini düşünüyoruz. Tabii Apple bu fiyatları direkt 5.5 ile çarpmayacaktır. Apple Türkiye, Netflix Türkiye’ye rakip olmak için uygun bir fiyat belirlemek zorunda.

Apple’ın oyun servisi yolda!

Apple bu kadarla da yeterli kalmayacak. Cupertinolu firma oyun aboneliği servisini de duyuracak. Xbox’ın Game Pass sistemi gibi olacak olan bu servise geliştiriciler ücretli oyunlarını ekleyebilecek. Aylık bir ücret ödeyerek tüm bu arşive ulaşabileceksiniz.

Apple AirPods 2 satışa sunuldu!

Bir diğer abonelik sistemi ise Haberler uygulaması için gelecek. Apple’ın Türkiye’de kullanıma sunmadığı Haberler uygulamasına aylık ücret ödeyerek, kaliteli yayınların haberlerine anında ulaşabileceksiniz.

Apple TV servisi

Yine yeni yeniden AirPower?

Apple’ın artık dalga konusu olduğu AirPower, bugünkü etkinlikte bir kez daha sergilenecek ve Mart sonu nihayet satışa sunulacak. 2017 yılındaki iPhone X etkinliğinde tanıtılan ancak hala satışa sunulamayan AirPower’ın bazı özelliklerinin kırpıldığı söyleniyor.

AirPower ilk tanıtıldığında iPhone, Apple Watch ve AirPods 2’yi şarj edeceği söyleniyordu. Ancak son gelen sızıntılar, AirPower’ın Apple Watch’u şarj etmeyeceği yönünde. Umarız bu sızıntılar yalan çıkar ve Apple 2 yıl içerisinde cihazı geliştirmek yerine özelliklerlerini kırpma yoluna gitmez.