Apple oyun işine girebilir

apple oyun

Apple’ın Netflix gibi bir abonelik sistemi üzerinde çalıştığı söylentileri ortaya çıktı. Çok yakında Apple oyun işine girebilir. Peki, Apple’ın abonelik sistemine dayalı oyun servisi nasıl olacak?

Dijital arşivin değersiz olduğu ve tüketimin anlamsız bir şekilde oldukça arttığı günümüzde, firmalar dijital içerik satmanın yanında abonelik sistemlerine geçiş yapmıştı. Spotify, Netflix ve Xbox’ın Game Pass sistemi bu konuda oldukça başarılı oldu diyebiliriz. Özellikle Xbox Game Pass sistemi ile yüzlerce oyunun sunulması, oyun sektörünün bu yönde gelişeceğinin sinyallerini vermişti.

Apple oyun sektörüne gözünü dikti!

Şimdi de Apple’ın oyun işine gireceği söylentileri ortaya çıktı. 2018’in ikinci yarısından beri oyun yapımcıları ile görüştüğü söylenen Apple’ın bu sistemi 2019 yılında hayata geçirmesi bekleniyor. Apple, yapımcılar/geliştiriciler ile anlaşmaya vardıktan sonra, aylık bir abonelik sistemine geçecek. Bu abonelik sistemi içerisinde Xbox Game Pass’teki gibi oyunlar yer alacak.

Muhtemelen büyük bütçeli yeni oyunların çoğu direkt bu sisteme eklenecek. Şimdilik bu sistemin aylık ücreti ne kadar olacak bilinmiyor. iPod touch (2019) ile oyun odaklı bir cihaz üreteceği söylenen Apple’ın, kendi fiziki kontrolcüsünü de üretme gibi planları olabilir.

FaceTime açığı yüzünden iPhone’lar dinlenebiliyor!

Nintendo Switch ile değeri anlaşılan el konsolları, daha önce Huawei’nin de dikkatini çekmiş ve yeni telefonlarını oyun konusunda Switch ile karşılaştırmıştı. Ancak mobil oyunculuğun potansiyeli bir yere kadar. Nintendo’nun elinde çok güçlü IP’ler yer alıyor. Bu tip IP’lerin mobile gelmesi uzun zaman alacaktır.

apple oyun