Otomobil fiyatları daha da artabilir!

Ford elektrikli otomobil

2023’e girmemizle birlikte otomobil fiyatlarında da ilginç artışlar yaşandı. İlginç diyoruz çünkü kurlarda büyük bir oynama olmamasına rağmen yine de otomobil fiyatları artmaya devam ediyor. Peki bu ne kadar devam edecek? İşte detaylar.

Otomobil fiyatları daha da artabilir! Malum son dönemde ülkemizdeki otomobil fiyatlarında muazzam artışlar gerçekleşti. Öyle ki artık 350 bin TL’nin altına sıfır bir otomobil almak pek de mümkün değil. Hatta azıcık eli yüzü düzgün bir otomobil alalım dediğinizde ödemeniz gereken tutar beklentilerin de çok ötesine geçebiliyor.

Araç kiralama hizmetleri

Peki bu düzen daha ne kadar devam edecek? Yani otomobil fiyatları daha ne kadar artabilir? Bazı ekonomistlere göre bunlar daha iyi günlerimiz bile olabilir. Çünkü döviz kurundaki yükselişin bir süre daha devam etmesi ön görülüyor.

ma1

Otomobil fiyatları daha da artabilir!

Ülkemizdeki otomobil fiyatlarını en çok etkileyen unsur sizlerin de takdir edebileceği üzere vergiler ve döviz kuru. Döviz kuru arttığı için otomobil fiyatları da direkt olarak artıyor.

Fakat bazı ekonomistlere göre önümüzdeki süreçte FED faiz artırımına gidecek. Bu da bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri olumsuz olarak etkileyebilir. Bu olumsuz tablo sonuç olarak fiyatlara pozitif etki yaparak yükselmelere zemin hazırlayacak. Yani otomobil fiyatları yine artacak.

Cenevre Otomobil Fuarı

Bu sebepten ötürü elimdeki otomobili hazır fiyatlar yüksekken satayım, ileride fiyatlar düşünce daha iyisini alırım gibisinden bir düşünce pek de sağlıklı olmayabilir. Tabi ki karar sizin. Bakalım otomobil fiyatları daha ne kadar artacak?

Mustafa Sarıgül TikTok fenomeni olma yolunda ilerliyor!