Apple 2025 yılı için iPhone planlarını duyurdu

jailbreak

Apple kendi kablosuz yonga setlerini iPhone’larda kullanma planları sağlamlaşıyor. İşte tüm detaylar.

Bloomberg kaynakları, Apple şirketinin yalnızca ilk hücresel modemini hazırlamakla kalmayıp aynı zamanda bu görevleri yerine getiren Broadcom yongasının yerini alacak bir Bluetooth ve WiFi yongası üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Kaynaklara göre bu parça 2025’te gelecek. Şirketin ayrıca Bluetooth, hücresel ve WiFi işlevselliğini tek bir tasarımda birleştirecek bir takip üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bunun gibi bir hareket, hem üretimi basitleştirebilir hem de iPhone’un sıkıca paketlenmiş kasasında yerden tasarruf sağlayabilir.

Apple 2025 yılı için iPhone planlarını duyurdu

Teknoloji devi ve Qualcomm yorum yapmaktan kaçındı. Qualcomm, Kasım ayında 2023 modelleri için iPhone hücresel modemlerinin büyük çoğunluğunu tedarik edeceğini, ancak 2025 mali yılında Apple donanımından “minimum bir katkı” beklediğini söyledi. Bu arada Broadcom şefi Hock Tan, Aralık ayında şirkete inandığını da belirtti.

Geçişin kesin gerekçesinden bahsedilmese de, şirketin kendi ürünleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak istemesi olası. Ayrıca teknoloji devinin başka şirketlere bağımlılığı azaltmak için kendi silikonunu tasarlamaya başladığı bir sır değil. Teknoloji devi, Qualcomm ile maliyetli bir anlaşmaya yol açan sert bir telif hakkı anlaşmazlığına girdi ve Broadcom’un sıkı pazarlıklar yaptığı biliniyor. Apple yapımı parçalar, bu tür sorunları tamamen ortadan kaldıramaz, ancak üçüncü tarafların Apple’ı etkin bir şekilde esir tutma şanslarını azaltabilir. Böylece iPhone’lar için yeni planlar duyuruldu.

49 İnç Kavisli Asus ROG STRIX XG49WCR monitör tanıtıldı