İkinci el otomobil fiyatları düşündürüyor! Sebepsiz yere artıyor!

Araç kiralama hizmetleri

Otomobil fiyatlarında artış devam ediyor. Döviz kurları genel olarak sabit olmasına karşın ikinci el otomobillerin fiyatı sebepsiz yere artış gösteriyor. İşte konu ile ilgili detaylar.

İkinci el otomobil fiyatları düşündürüyor! Sebepsiz yere artıyor! Son 2 senedir ülkemizde otomobil fiyatlarında absürt bir fiyat artışı gerçekleşti. Öyle ki bazı otomobiller fiyatını 3’e katladılar. Hal böyle olunca insanlar da ellerindeki eski otomobille yola devam kararı aldı.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Özellikle Mayıs ayı ile birlikte otomobil fiyatlarında tekrar bir hareketlenme başlamıştı. Bu absürt artışlar Haziran ve Temmuz ayında da devam etti. Malum yaz aylarına girilirken ülkemizde otomobil fiyatları düzenli bir şekilde artar. Nitekim yine öyle oldu.

2. el otomobil

İkinci el otomobil fiyatları düşündürüyor! Sebepsiz yere artıyor!

Ağustos ayına girmemizle birlikte 2. el otomobil piyasasındaki fiyatlarda durulmaya hatta düşmeye başladı. Fakat Aralık ayına girmemize rağmen otomobil fiyatları hala düşmedi.

Elbette fiyatların yükselmesi bazı dış etkenlere de bağlı. Örneğin döviz kurlarında artışlar gerçekleşirse otomobil fiyatları da aynı oranda artabilir. Keza bir ara 18.6TL seviyelerine kadar tırmanan dolar şimdilerde 18.4TL seviyelerinden işlem görüyor. Dolayısıyla bunu da hesaba katmak durumundayız.

Otomobil fiyatlarında enflasyon

Eğer otomobil alma düşünceniz varsa çok fazla ertelememenizi tavsiye ederiz. Malum ülkemizde bazı şeylerin fiyatında öyle muazzam düşüşler olmuyor. Yakın vadede de olacağını çok fazla sanmıyoruz. Elbette tercih sizlerin. Sonuçta otomobil fiyatları 2 – 3 yıl öncesine oranla absürt bir şekilde artmış durumda.

Apple, 2024’te 11.1 inç ve 13 inç OLED iPad Pro modellerini piyasaya sürecek