Horlamayı engelleyen yastık geliştirildi

Horlamayı engelleyen yastık geliştirildi

Horlamayı engelleyen ürünler dönem dönem gündeme gelse de henüz tam bir çare bulunmuş değil. Ancak şimdi yeni bir yastık söz konusu. İşte detaylar.

Horlamayı engelleyecek bir yastık piyasaya sürülüyor. Evliliklerin korkulu rüyası haline gelen horlama meselesi artık çözülebilir. Bir girişim şirketi kullanıcı uyurken horlamayı algıladığını ve ardından korkunç gürültüyü durdurmak için fiziksel olarak başını hareket ettirdiğini söylediği bir yastık geliştirdi.  Motion Cushion olarak adlandırılan cihaz oldukça havalı görünüyor. Şirketin web sitesine göre, kullanıcıların horlama sesini algılamak için önce makine öğrenimini kullanıyor ve zaman içinde profilini mükemmelleştiriyor.

Horlamayı engelleyen yastık geliştirildi

Gece boyunca horlama algıladığında yastık harekete geçiyor ve kullanıcının kafasının konumunu ayarlamak için şişiyor. Horlama azalırsa yastık sönüyor. Böylece artık horlayan partner ile uyumak bir işkence olmaktan çıkacak. Girişimin sitesinde “Motion Cushion” yazıyor ve ek olarak klinik deneylerde kullanıcıların yüzde 93,7’sinin daha az horlama yaşadığını iddia ediyor.

Çevrimiçi incelemeler az olsa da, High Tech Dad adlı bir sitede cihaz hakkında parlak bir değerlendirme yapan bir inceleme bulduk. Söz konusu yorumda, Motion Cushion’a övgüler yağdırarak, “Eşimle yaklaşık bir hafta boyunca yaptığım testlerden, horlamasının yalnızca hacminde değil, aynı zamanda sıklığında da azaldığını söyleyebilirim,” diye yazdı. “Bu yenilikçi cihaz horlamayı algılıyor ve ardından horlamayı önlemek veya azaltmak için hafızalı köpük yastığın içindeki hava yastıklarını sihirli bir şekilde şişirerek horlayan kişinin kafasını hafifçe kaldırıyor.”

49 İnç Kavisli Asus ROG STRIX XG49WCR monitör tanıtıldı