Otomobil fabrikaları üretim problemi yaşıyor: Aşı protestoları yayılıyor

Araç kiralama hizmetleri

Otomobil fabrikaları üretim problemi ile karşı karşıya. Kanada’da yaşanan protestolar otomobil devlerinin üretim sorunları yaşamasına neden oldu.

Özellikle son dönemlerde çok büyük sıkıntılar yaşayan otomobil fabrikaları üretim problemi nedeniyle zor günler geçiriyor. Birçok büyük otomotiv şirketi zaten çip sıkıntısı nedeniyle üretim yapmakta zorlanıyordu. Şimdi ise aşı karşıtı protestolar ortaya çıktı. Bu protestolar nedeniyle araç üretimi gerçekleştirilemiyor.

Aşı karşıtları özellikle son dönemlerde çok fazla gösteri yapıyor. Bu gösteriler nedeniyle yollar tıkanıyor. Yarı iletken çip kıtlığından bir türlü kurtulamayan otomobil endüstrisi son olarak bu gösterilerden etkilenmeye başladı. Kanada’nın başkenti olan Ottawa’ya gitmek için bir araya gelen kamyoncular köprülerde yapılan gösterileri atlatamıyor.

Otomobil fabrikaları üretim problemi ile karşı karşıya

Covid-19 aşı yönergeleri her ülkede farklı bir şekilde işliyor. Bazıları bu tür yönergelere sıkı sıkıya bağlıyken kimileri ise daha esnek bir kontrol mekanizması tercih ediyor. Kanada son dönemlerde kontrol mekanizmasını biraz daha arttırdı. Durum böyle olunca aşı karşıtları iyice öfkelendi.

Otomobil fabrikaları üretim problemi

Otomobil fabrikalarında üretimin durması ve protestoların artması nedeniyle otomotiv endüstrisi zor günler geçirmeye devam ediyor. ABD’den Kanada’ya parça taşıyacak olan kamyonlar köprülerden geçemiyor. Honda, Toyota ve General Motors bu durumdan en fazla etkilenen şirketler oldu.

Otomobil dünyasında Hyundai sürprizi: Türkiye’de lider olmaya aday

Otomobil fabrikaları bu problemler ile karşı karşıya kalmaya devam ederken protestoların artması muhtemelen işi daha kötü bir noktaya götürecek. Özellikle köprü protestoları bu noktada son derece kritik. Köprüler her kapatıldığında ulaşım duruyor ve üretim yapılamaz hale geliyorlar.