Üretime ara veren otomobil markalarına Toyota da eklendi: Kriz büyüyor

Toyota

Küresel çapta üretime ara veren otomobil markalarının sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Çip krizi bunun en büyük nedenleri arasında yer alıyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Japonya merkezli Toyota markası son dönemlerde birçok açıdan ön plana çıkmayı başardı. Şirket özellikle bazı 2021 model araçlarını benimsetmeyi başardı. Türkiye’de de üretim yapan şirket ne yazık ki kötü bir haber verdi. Toyota markası yaşanan sıkıntılar nedeniyle üretime ara verme kararı aldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda 1 ila 15 Ağustos tarihleri arasında planlı bakım, onarım ve revizyon çalışmaları yapılacağını söyledi. Ancak dünya çapında yaşanan çip krizinin bunda önemli bir etkiye sahip olduğu aşikar. Birçok otomotiv markası ne yazık ki üretim yapamıyor.

Üretime ara veren otomobil markaları çaresiz kaldı

Toyota şirketinin Türkiye ayağı tarafından yapılan açıklamalarda 2021 yılı içerisinde 247 bin araç üretilmek istendiği vurgulandı. Hemen ardından Sakarya’da yer alan ve 2,7 milyar dolarlık yatırıma sahip olan fabrikanın öneminden bahsedildi.

üretime ara veren otomobil

Sakarya’da yer alan bu fabrikada şu anda 5500 kişi çalışmaya devam ediyor. Toyota tarafından yapılan açıklamalarda planlı bakım ve onarım vurgusu vardı. Ancak Honda gibi markalar bile ne yazık ki çip krizi nedeniyle araç üretimi yapamıyor. Bu nedenle Toyota bir süreliğine çip krizi nedeniyle üretime ara vermek istemiş olabilir.

Toyota, Tokyo Olimpiyatları TV reklamlarını iptal etti! Protestolar sürüyor

Sakarya Adapazarı’nda yer alan fabrika bakım nedeniyle 15 gün boyunca boş kalacak. Bu süre içerisinde tüm çalışanlar ücretli izne ayrılmış olacak. Toyota böylece çalışanlarının yanında olduğunu göstermiş oldu. Peki siz yaşanan bu gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.