Otomobil fiyatlarında enflasyon yükselişi bekleniyor: Geliyor gelmekte olan

Otomobil fiyatlarında enflasyon

Otomobil fiyatlarında enflasyon kaynaklı bazı yükselişlerin yaşanması bekleniyor. Bu yükseliş ile birlikte otomobiller artık alınamayacak düzeye ulaşacak.

Otomobil fiyatlarında enflasyon her geçen gün çok daha hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bazı üretim sorunları ve artan döviz problemleri nedeniyle 2 yıldır sürekli olarak zam haberleri geliyor. Fiyatların önümüzdeki dönemlerde düzeleceği ile ilgili herhangi bir işaret yok.

 Otomobil fiyatlarında enflasyon

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle şu sıralar hammadde problemi ortaya çıktı. Türkiye özelinde düşündüğümüzde ise döviz kurunun hızlı bir şekilde artış göstermesi otomobil fiyatlarına ne yazık ki olumsuz yansıyor. İşte tam da bu durumu değerlendiren otomotiv yetkili satıcıları derneği bazı önemli açıklamalar yaptı.

Otomobil fiyatlarında enflasyon

Yapılan açıklamalara baktığımızda Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle çok büyük bir hammadde problemi olduğu ifade edildi. Sırf bu nedenden dolayı sadece enflasyon kaynaklı bazı yükselişlerin yaşanacağı söylendi. Özellikle yedek parça fiyatları için böyle bir yükselişin ortaya çıkacağı belirtildi.

 Otomobil fiyatlarında enflasyon

Burada esas önemli olan konu enflasyon kaynaklı bir yükselişin yapılacak olması. Otomobil fiyatlarının yıl sonuna kadar sadece enflasyon nedeniyle yaklaşık yüzde 20 oranında artacağı ifade ediliyor. Yani işin içine döviz kaynaklı yükseliş eklenmedi.

Fabrika çıkış maliyeti bile yükseldi

Otomotiv satış sonrası ürün ve hizmetleri derneği başkanı tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda otomobillerin sadece fabrika çıkış maliyetlerinin bile çok yükseldiği görülüyor. Ona göre en iyi ihtimalle otomobil fiyatları yıl sonuna kadar yüzde 25 oranında artmış olacak.

Hyundai elektrikli otomobil alanına 10 milyar dolar yatırım yapıyor

Böylesine sert yükselişlerin ortaya çıkması nedeniyle otomobil fiyatlarında gergin bekleyiş devam ediyor. Eğer enflasyonun üzerine döviz kurunun artışı eklenirse ne yazık ki araç fiyatları gökyüzüne ulaşacak. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.