Yeni Tesla fabrikası Almanya’da kurulacak

yeni Tesla fabrikası

Elektrikli otomobil alanında yaptığı devrimler ile tanınan Elon Musk, yeni Tesla fabrikası ile ilgili bazı detaylar paylaştı. Bundan bir önceki Gigafactory üretim tesisini Çin’de kuran şirket yeni tesisin nerede olacağı ile ilgili soru işaretlerine neden olmuştu? İşte haberimizin detayları.

Audi ve BMW gibi otomotiv devlerini geride bırakarak büyük ödüller almayı başaran Tesla giderek daha büyük bir kuruluş haline geliyor. Elektrikli araç devriminin baş mimarı sayılan Bu şirket araçların bataryası için yeni fabrikalara ihtiyaç duyuyor. Musk, dünya çapında 12 tane üretim tesisi kurmayı planlıyor.

Yeni Tesla fabrikası otomotiv sektörünün kalbinde olacak

Tesla’nın Çin’in Şangay şehrinde kurduğu 3. Gigafactory’nin inşaatının bittiği şu günlerde, Musk büyük bir sürpriz yaparak 4. fabrikanın nerede açılacağını söyledi. Bu fabrika Almanya’nın Berlin şehri yakınlarında yer alacak.

yeni Tesla fabrikası kuruluyor

Tesla Model S ve Model 3 gibi araçlar özellikle batarya tasarrufu ile biliniyor. Şirketin böyle bir batarya tasarrufu sağlanmasının en önemli nedenlerinden birisi de hiç şüphesiz bu tür pil fabrikaları. Tesla şu anda tüm araçlarını California, Fremont’taki eski Toyota tesisinde birleştirmeye devam ediyor. Ancak kuruluşun bir an önce yeni bir batarya üretim tesisine kavuşması gerekiyor.

Tesla şirketinin kurduğu fabrikalar ile ilgili en fazla gelen şikayetlerden bir tanesi de genellikle çevredeki yerel kaynakları bitirmesi ile ilgili oluyor. Bu nedenle Almanya’da seçilen bölge son derece kurak araziler üzerinde yer alıyor. Sizce Tesla şirketi yeni batarya fabrikaları ile birlikte başarısını artırabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Sürücüsüz Tesla aracı ters şeride girdi