Oscar kazanmak için soyunmak şart mı?

Oscar kazanmak için soyunmak şart mı?

Oscar kazanan tüm oyuncuların çıplak sahnelerde yer alması akıllara bazı sorular getirdi. Nedense ödül kazanmak için oyuncuların soyunması gerekiyor gibi bir algı söz konusu. İşte detaylar.

Geçmişte, “Monster’s Ball”daki (2001) Halle Berry veya “The Reader”daki (2008) Kate Winslet gibi, her şeyi ekranda sergileyen aktrisler için Oscar zaferleri gördük. Yine de, aynı şeyi yapan erkekler için çok fazla övgü olmadı. Michael Fassbender’ın, eleştirel beğeni toplamasına rağmen feci şekilde göz ardı edilen “Utanç” (2011) filmindeki bir seks bağımlısı olarak performansına bakın. Oyuncu yine de ödül kazanamadı.

Oscar kazanmak için soyunmak şart mı?

Bu yıl, yılın en iyi erkek performanslarından birkaçının ortak noktası olan bir şey var gibi görünüyor: tam önden çıplaklık. Benedict Cumberbatch, Netflix’in “The Power of the Dog” filminde çıplak vücudunu çamura buluyor. Aynı zamanda Bradley Cooper da erkekliğini kullanarak bazı filmlerde öne çıkmış durumda. Bu isimler en iyi erkek oyuncu için önde gidenler arasında sayılıyorlar.

Gerçek şu ki, çıplaklık söz konusu olduğunda seçmenler tarafında tam olarak neyin işe yarayacağının net bir cevabı yok. Geçmişte çıplak sahnelerle kadınlar ödüller kazanırken şimdi erkeklerde de bu tarz yaklaşımlar var diyebiliriz. Cinsiyet ayrımı gözetmeksizin Oscar ödüllerinde bir çıplaklık beklentisi yaşandığı doğru. Tabi ödül kazanmak için illa soyunmanız gerektiği anlamına gelmiyor ancak soyunursanız söz konusu ödüllerde öne çıkma şansınız var.

Apple için, 2021 üçüncü çeyrek satış sonuçları yayınlandı