Fatih Akın’ın filmi In The Fade Oscar’a veda etti

in the fade

Türk sinemasında son dönemlerin en popüler konularından birisi de Oscar ödülleri oldu. Bu yıl 90.’sı düzenlenecek olan sinema dünyasının en prestijli ödül törenine Ayla isimli filmimizle katılmayı umuyorduk. Katıldığı pek çok etkinlikten ödül ile dönen Ayla ne yazık ki “En İyi Yabancı Film” kategorisinde en iyi 7 film arasına kalamamıştı. Ayla’dan sonra bu sefer gözler Almanya’da yaşayan Türk yönetmen Fatih Akın’ın In The Fade isimli filmine çevrildi. En iyi 7 film arasına kalan In The Fade’te Oscar’a geçtiğimiz gün veda etti.

In The Fade Altın Küre Ödülü’nü de almıştı

Aslında In The Fade’in n iyi yabancı film ödülünü almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Çünkü geçtiğimiz yıllarda, Altın Küre Ödülü ile dönen birçok yabancı film, aynı şekilde Oscar’da En İyi Yabancı Film ödülünü de almıştı. Bu sene de tarihin aynı şekilde tekerrür etmesi bekleniyordu. Fakat olmadı.

Dahası In The Fade, ödül töreninde lanse edilecek olan 5 film arasına bile kalamadan elendi. Bu hem Fatih Akın, hem de sinema dünyası için büyük bir şok etkisi yarattı diyebiliriz.

Öte yandan 13 dalda Oscar’a aday gösterilen The Shape of Water ve 7 dalda aday gösterilen The Billboards Outside Ebbing Missouri törene damga vuracak gibi görünüyor.

Yine yıldızlar geçidine sahne olması beklenen 90. Oscar Ödül Töreni 4 Mart’ta gerçekleşecek.