2019 Oscar Aday Adayları açıklandı

oscar 1

#İŞBİRLİĞİ

Sinema tarihinin en prestijli organizasyonlarından biri olan Oscar, 2019’da da ihtişamlı bir etkinliğe sahne olacak. İşte 2019 Oscar Aday Adayları ve diğer detaylar.

Oscar Ödülleri için sinema sektörünün en prestijli organizasyonu diyebiliriz. Genelde bu organizasyonda ödül alan filmler, sanatsal açıdan başarılı kabul ediliyorlar. Pek çok dalda ödüllerin dağıtıldığı gecede, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler, “Yabancı Dilde En İyi Film” ödülü için yarışıyor.

Hatırlanacağı üzere bu yıl Ayla filmiyle Oscar’a gitmeye çalışmıştık. Nitekim pek çok defa olduğu gibi yine aday adaylığı aşamasında elendik. Fakat gelin görün ki önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Oscar için aday adaylığı aşamasına bile gelemedik.

Türkiye 2019 Oscar için Ahlat Ağacı filmini aday adayı olarak göstermişti. Fakat açıklanan 9 aday adayı arasında ülkemizi temsil edecek olan Ahlat Ağacı filmi yer almadı. Gerçi bu aday adayları arasına girse bile, Ahlat Ağacı’nın Oscar adayı olabilmesi pek mümkün değildi.

Bu durumun temel nedeni Ahlat Ağacı’nın kötü bir film olması değil. Tam tersine. Ahlat Ağacı oldukça kaliteli bir yapım. Fakat 2019 Oscar aday adaylığı için ismi geçen filmler, yıl içerisinde hayli ses getiren yapımlar olduğu için Ahlat Ağacı biraz daha geri planda kaldı.

Eleştirmenlere göre 2018’in en iyi filmleri için tıklayın

Oscar akademisi 91.’si düzenlenecek olan Oscar Ödülleri için 9 kategorideki aday adaylarını açıkladı.

Dilerseniz 2019 Oscar için açıklanan aday adayları listesine aşağıdan göz atabilirsiniz. Bu arada dip not olarak belirtelim. Bu filmler Oscar adayı değiller. Aday adayılar. Yani önümüzdeki günlerde bu filmlerden bir kısmı daha listeden silinecek. Geriye kalanlar ise Oscar adayı olacaklar.

2019 Oscar Aday Adayları Listesi

 En İyi Belgesel

Charm City
Communion
Crime + Punishment
Dark Money
The Distant Barking of Dogs
Free Solo
Hale County This Morning, This Evening
Minding the Gap
Of Fathers and Sons
On Her Shoulders
RBG
Shirkers
The Silence of Others
Three Identical Strangers
Won’t You Be My Neighbor?