Oppo ve Xiaomi rekabeti iyice kızışıyor: Sizin seçiminiz hangisi?

OPPO Reno 4 Türkiye

Dünyanın en büyük akıllı telefon şirketleri arasında yer alan Oppo ve Xiaomi rekabeti iyice kızışmaya başladı. Hadi gelin detayları birlikte inceleyelim.

Akıllı telefon sektöründe Oppo ve Xiaomi rekabeti, hem çok fazla ürün çıkmasını hem de uygun fiyatlı olmasını sağlıyor. Ancak işin perde arkasında, Oppo diğerlerine fark atacak gibi görünüyor. Cep telefonları hayatımıza girdiği günden beri lider firma her zaman değişiyor. Bazen Nokia, bazı zaman Samsung, bazen Apple ve kimi zaman da diğer şirketler “en fazla satış yapan marka” ünvanını alabiliyor. Bu defa oklar Oppo’yu gösteriyor.

Oppo rekabetinde son durum giderek sertleşiyor

Oppo ile ilgili ortaya çıkan mucize gelişmelerden bahsetmeden önce Huawei macerasına göz atmak gerekiyor. Hatırlayacağınız üzere şirket, ABD engellemesinden sonra bir daha parça tedarik edemedi. Qualcomm gibi son derece kritik firmalar dahil olmak üzere herkes sırtını Huawei’ye döndü. Bu durum onun sektör lideri olma potansiyelini bitirdi.

Oppo ve Xiaomi rekabeti

Huawei’nin sektör liderliğini alamaması nedeniyle şimdilerde Oppo gibi şirketler ön plana çıkmaya başladı. 2020 yılının ikinci çeyreğinde en büyük büyümeyi yakalayan Oppo, akıllı telefonlarda lider olma potansiyeline sahip. Samsung ve Apple düzenli olarak zirveyi paylaşmaya devam ederken Xiaomi ve Oppo üçüncülük için savaşacak. Huawei şirketinin konumu ise herşeyi daha belirgin hale getirebilir.

Akıllı telefon satışları ile ilgili en çok konuşulan konulardan bir diğeri de 5G altyapısı. Eğer bu teknoloji net bir şekilde kurulabilirse, cep telefonları satışını etkileyebilir. Bildiğiniz üzere 5G görebileceğiniz en hızlı bağlantıyı sağlıyor. Sizce akıllı telefonların Dünyasında lider kim olacak? İşte merak edilen tüm detaylar.


Yorumlar kapatıldı.