Xiaomi’nin Telefonları Dünyaya Açılıyor

Xiaomi Rekor Satış Miktarı Duyurdu

Son dönemin oldukça popüler firmalarından Xiaomi, dünyaya açılmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin akıllı telefonları yakında ABD’li operatörler tarafından satışa çıkarılacak.

Xiaomi’den ABD Atağı

Çin menşeli akıllı telefon şirketleri, ana vatanlarının ardından dünyayı da sallamaya geliyorlar. Özellikle Oppo, Huawei ve Xiaomi gibi üreticilerin artması ve daha iddialı hale gelmesiyle Çin’de çok hızlı şekilde yayılan bu markalar, özellikle Apple’a bu bölgelerde büyük darbe indirmişti. Oldukça sınırlı seçenekleriyle ABD’de satışa başlayan Huawei’nin ardından Xiaomi de eli boş beklemeyecek. Bildiğiniz gibi Huawei, bir sonraki üst seviye telefonunu Amerika pazarında satmak için yerel operatörlerle işbirliği içerisine giriyor. Benzer çalışmayı diğer şirketler de yaparak ellerini güçlendirecekler.

Çinli şirketin tek amacı telefonlarını ABD’de satmak değil. Akıllı bilekliklerden ev eşyalarına kadar pek çok ürünü markasının adı altında pazarlayan firma, bu büyük pazarda tüm ürünleriyle bulunmak istiyor. Görünüşe göre akıllı telefon bu iş için bir adım olacak.

Halihazırda pek az ülkede resmi satış yapan popüler firmanın ilerleyen dönemde ülkemizde de satışa başlaması ciddi anlamda rekabeti artıracaktır. Umuyoruz kısa süre içerisinde daha fazla pazarda boy gösterirler.

Samsung ve LG Yeni Telefonlarını Görücüye Çıkarmaya Hazırlanıyor