Vivo da Türkiye pazarına girmeye karar verdi!

vivo

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Vivo da Türkiye pazarına girmeye karar verdi. İşte konu ile ilgili detaylar.

Türkiye pazarındaki Çinli üreticilerin sayısı artmaya devam ediyor. Şu anda ülkemizde akıllı telefon satışı yapan Çinli üreticiler şunlar: Huawei, Honor, Xiaomi, Oppo, Realme, Elephone, Tecno ve OnePlus.

Gerçi OnePlus’ın hala ne olduğu belli değil. Zira e-ticaret sitelerinde satılan ürünler OnePlus Türkiye garantili diye satılıyor. Lakin Çinli üreticiden ya da herhangi bir distribütörden konuya ilişkin resmi açıklama gelmiş değil.

Türkiye pazarında yeni Çinli; Vivo

Genel olarak bakıldığında Çin’de akıllı telefon üretimi gerçekleştiren onlarca firma bulunuyor. Lakin bunların pek çoğunun hedefi iç pazar olduğu için şimdiye kadar isimlerini bile duymadık.

Fakat Huawei, Xiaomi, Honor, Oppo, Realme ve Tecno gibi isimler global pazarı hedefledikleri için yolları Türkiye’yle de kesişti.

Şimdiye kadar global pazarda önemli işler başarım Türkiye’yi es geçen tek isim ise Vivo’ydu. Lakin Çinli üretici 26 Ağustos’ta Türkiye operasyonuna start vereceğini açıkladı. 26 Ağustos’ta Vivo’nun ülkemizde satışa sunmayı planladı modeller tanıtılacak.

Takip eden süreçte ise yani Eylül ayı içerisinde de bu modellerin raflardaki yerlerini alması bekleniyor. Muhtemelen önümüzdeki hafta Vivo Türkiye ile ilgili çok daha net bilgilere ulaşmış olacağız.

Ülke pazarına yeni bir üreticinin girmesi rekabeti arttıracağı için fiyatları düşürmede de etkili olacaktır.

Huawei Enjoy 20 Plus ortaya çıktı