En çok kullanılan akıllı telefon markası bakın hangisi oldu!

En çok kullanılan akıllı telefon

Dikkat çeken bir liste ile en çok kullanılan akıllı telefon markası sonunda ortaya çıktı. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara ve lider markaya birlikte bakalım.

En çok kullanılan akıllı telefon markası yarışında son derece kıyasıya bir mücadele yer alıyor. Birçok marka aynı zamanda yeni modeller ile etkisini daha da güçlendirmek istiyor. Mesela Apple her sene yeni modeller satışa sunarak cazibesini arttırıyor. Ancak her yıl çıkan modellerin bir önceki yıldan açıkçası pek bir farkı bulunmuyor.

Samsung, Huawei ya da Xiaomi gibi şirketler yine benzer stratejilere sahip. Birçok kişi onların yeni değişiklikler yapmadan piyasaya cihaz sunmasını doğru bulmuyor. Ancak mevcut akıllı telefon şirketleri arasında bir tercih yapmak gerekiyor. Akıllı telefon pazarını elinde tutan Çinliler seçimini yaptı.

Oppo bu alanda yeni lider oldu

Counterpoint Research tarafından yapılan araştırmalar sonucunda Oppo şirketi Ocak 2021 tarihinde devasa bir pay elde etti. Akıllı telefon sektöründe yaşanan bu pay yükselişi onu zirveye taşıdı.

En çok kullanılan akıllı telefon

Oppo markası elbette Türkiye’de de tanınıyor. Her ne kadar büyük bir çoğunluk tarafından daha çok Apple ve Xiaomi gibi markalar ön plana çıksa bile yine de Oppo şu anda lider konumuna yükseldi. Huawei, Apple ve Xiaomi ise listede yüzde 16 pazar payını paylaşıyor. Bu gerçekten de son derece ilginç bir tablo.

Oppo Reno 5F, farklı pazarlarda farklı isimlerle satışa sunulacak

Counterpoint Research Kıdemli Analisti Varun Mishra tarafından yapılan açıklamalarda ise şirketin uygun fiyatlı akıllı telefon avantajı olduğunu söyledi. Türkiye’de Oppo ne yazık ki bu kadar uygun fiyatlı değil. Xiaomi genellikle ucuz olduğu için tercih ediliyor. Peki sizce en popüler akıllı telefon markası hangisi olmalıydı?