Huawei P30 Pro ve Nokia 9 kamera karşılaştırması

nokia

#İŞBİRLİĞİ

Kamerasıyla iddialı iki model karşı karşıya. Bir yanda 5 kameralı Nokia 9, diğer yanda ise 5x periscope kamerasıyla dikkat çeken P30 Pro! İşte Huawei P30 Pro ve Nokia 9 kamera karşılaştırması.

Son dönemde akıllı telefon üreticileri kamera tarafında önemli atılımlara imza attılar. Önce kamera sayısı ikiye çıkarıldı. Bu sayede bokeh efektine sahip fotoğraflar çekmek mümkün oldu. Sonra Huawei önemli bir adım atarak kamera sayısını 3’e çıkardı. Böylece sektördeki önemli bir tabu da yıkılmış oldu.

Huawei P30 Pro ve iPhone XS Max kamera karşılaştırması için tıklayın

Çinli üreticinin bu hamlesinin ardından sektördeki diğer üreticiler de kamera tarafında önemli atılımlar gerçekleştirdi. Nitekim bu önemli atılımlardan birisi de HMD Global’den geldi.

Hatırlanacağı üzere HMD Global kısa bir süre önce 5 ana kameraya sahip telefonu Nokia 9 Pureview’ı tanıtmıştı. Dünyanın 5 ana kameraya sahip ilk telefonu olan Nokia 9 Pureview, fotoğraf kalitesi anlamında kullanıcıların takdirini kazandı.

P30 Pro ve Nokia 9 kamera karşılaştırması

Peki Nokia’nın kamera odaklı modeli, Huawei P30 Pro’ya meydan okuyacak kadar iyi mi? Bu yazımızda Huawei P30 Pro ve Nokia 9 kamera karşılaştırması ile karşınızdayız.

Huawei P30 Pro ve Nokia 9 ile aynı açıdan ve aynı ışıkta çekilmiş olan fotoğraflarla hangi telefonun daha iyi fotoğraf çektiğine karar vermenize yardımcı olacağız.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri Huawei P30 Pro ve Nokia 9 ile aynı açıdan çekilmiş fotoğraflar ile başbaşa bırakalım.

Huawei p30 pro vs nokia 9 7