Oppo OnePlus ile önemli bir işbirliğine imza attı

oppo find x5 2

Her ikisi de BBK Electronics’in alt markaları olan Oppo ve OnePlus, yaptıkları yeni bir anlaşmayla güçlerini birleştirmeye karar verdi.

Oppo OnePlus ile önemli bir işbirliğine imza attı. Akıllı telefon dünyası için neredeyse tamamen Çinlilere emanet demek hiç de yanlış olmayacaktır. Bir taraftan dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri arasında; Xiaomi, Oppo, OnePlus, Redmi, Realme, Vivo, Motorola gibi Çin merkezli akıllı telefon markaları bulunurken, diğer taraftan ise başta Apple olmak üzere birçok akıllı telefon markası ise cihazlarını bu ülkede üretiyor.

Oppo Find N2

İşte zaten hem fason hem yerli üretim sayesinde akıllı telefon pazarını sevk ve idare eden Çinli markalar, şimdi işi bir adım daha ileri götürmeye karar verdi. Her ikisi de BBK Electronics isimli holdingin alt kuruluşları olan Oppo ve OnePlus arasında gerçekleştirilen bir toplantıdan, “güçlerin birleştirilmesi” kararı çıktı. Peki bu ne manaya geliyor?

Oppo Reno 9

Oppo OnePlus ile önemli bir işbirliğine imza attı

İlk olarak Çin’de uygulamaya konulacak olan projeye göre, bundan sonra OnePlus marka akıllı telefon satın alan kullanıcılar, cihazlarında herhangi bir sorun oluşması halinde telefonlarını Oppo servislerine götürebilecekler. Bu gerçekten tarihi bir adım çünkü şu ana kadar hiçbir marka, farklı bir markanın telefonunu servis sürecine dahil etmedi.

Oppo K10 2

Öte yandan bu anlaşmadan Oppo’nun nasıl bir kazanım sağladığı konusuna ilişkin şimdilik bir açıklama yapılmadı. Son olarak, biraz önce de belirttiğimiz gibi bu anlaşma ilk olarak Çin’de uygulamaya konulacak. Ancak diğer ülke kullanıcılarının da farklı servis seçeneklerine kavuşması için çok fazla beklemelerine gerek olmayacak.

Google Arama, Dünya Kupası ile zirve yaptı