Google Arama, Dünya Kupası ile zirve yaptı

Google Arama, Dünya Kupası ile zirve yaptı

Dünya Kupası herkesin gündemindeydi. Merakla izlenen maçlardan en çok yararlanan isimlerden biri de Google Arama oldu. İşte detaylar.

CEO Sundar Pichai, Google Arama’nın dün FIFA Dünya Kupası sırasında 25 yıllık tarihindeki en yüksek trafiği kaydettiğini tweetledi. Google, FIFA erkek tarihinin en iyileri için güçlü bir yarışmacı olan final için etkili bir şekilde bir bilgi merkezi haline geldi. Grup aşaması ve Son 16 maçları rekorları kırılmışken, rakamlar açıklandığında muhtemelen tarihin en çok izlenen finali oldu. Google, Dünya Kupası öncesinde kullanıma sunulan güncellenmiş Arama özellikleriyle, kullanıcıların aksiyona ayak uydurmasını kolaylaştırdı. “Dünya Kupası” araması, en üstte, örneğin tarihler ve yerel saatler dahil olmak üzere yaklaşan maçların bir listesini içeren özel bir bölüm gösterdi. Ayrıca, zil simgesine dokunup takip etmek istediğiniz kadroyu seçerek belirli takımlar için mobil cihazlarda bildirimler ayarlanabildi.

Google Arama, Dünya Kupası ile zirve yaptı

Ayrıca, Google aksiyon ve güçlü hikayeler de ekleyerek maçları herkes için daha heyecanlı hale getirdi. Bunlar arasında Lionel Messi’nin sonunda Dünya Kupası’nı kazanması, Kylian Mbappe’nin efsanevi performansı, Fransa’nın ikinci yarının sonlarında geri dönüşü, atılan iki golle inanılmaz bir uzatma süresi ve sinir bozucu bir penaltı atışları yer alıyor. Tüm bunlar, hem oyuncular hem de taraftarlar tarafından yapılan kutlamalar ve duyguların taşmasıyla sona erdi. Dünya Kupası bu yıl da coşkuyla kutlandı.

FIFA oyunu, Dünya Kupası’nı kimin kazanacağını yine doğru bildi