Ülkemizde satılmayan en iyi telefonlar!

oppo n3 2

#İŞBİRLİĞİ

Büyük üreticilerin telefonlarına dünyada ilke kez sahip olurken özellikle global pazarda satılan bazı telefonlara maalesef ulaşamıyoruz. Peki, bizim ulaşamadığımız en iyi telefonlar hangisi merak ediyor musunuz?

Akıllı telefon sektörü 2015 yılı içinde sadece %1,5 oranda büyüdü. Buna büyüme de diyebilirsiniz geçtiğimiz yıla göre düşme olarak da adlandırabilirsiniz. Zira nereden bakarsanız bakın akıllı telefon pazarı geçtiğimiz yıla göre büyük oranda geriledi. Bu gerilemenin en önemli sebebi ise sanırız akıllı telefonların cep yakan fiyatları. Ülkemizde kredi kartına uygulanan taksit yasağından sonra (Ticari Kredi Kartlarına serbest) GSM Operatörlerinin kucağına terk edilen yurdum insanı bir telefona 24 ay sabit taksit ödeyerek sahip olurken en az %30’da faiz ödemeye mecbur bırakıldı; hem de GSM Operatörü ile kontrat yapmışken.

Örneğin aşağıda ki tablo bir GSM Operatörünün Galaxy Note 5 kampanyasına ait.

Ekran Alıntısı

Buna göre Galaxy Note 5‘i 24 ay taksitle almak için faturama 149 TL daha eklenecek ve 2699 TL’lik telefon bana 3576 TL’ye gelecek. 36 ay taksitle almak istersem de 106 TL aylık ödemem olacak ve telefon bana 3924 TL’ye gelecek.. Bu duruma belki alıştık belki alıştırıldık ama global pazarda 250 dolar ile 600 dolar arasında inanılmaz telefonlar var. Şimdi onlara yakından bakmaya ne dersiniz.

Çinin en önemli teknoloji firmalarından birisi olan Oppo, yaptığı inoavatif ürünlerle farkını ortaya koymaktadır. Henüz ülkemizde resmi olarak satışa başlamayan  Oppo’nun bu yıl içinde giriş yapması bekleniyordu ama siyasi ve ekonomik durum Çinli teknoloji devinin iştahını biraz kaçırmış görünüyor. Umarız Oppo yeni ürünleriyle ülkemiz pazarına giriş yapar.

Oppo N3 ve Oppo R7 Plus

Oppo N3, öne doğru otomatik olarak dönen kamerasıyla fark yaratan bir telefon. Arkada kullanılan 16 megapiksel Schneider Kreuznach sensörü ile müthiş bir kamera performansı gösteren Oppo N3 bu tasarım anlayışı sayesinde arkada kullanılan kameranın önde kullanılabilmesine de olanak sağlıyor. Snapdragon 801 ve 5,5 inç Full HD ekrana sahip olan Oppo N3’ün tasarım anlamında oldukça başarılı olduğunu belirtelim.

oppo-n3-3

Oppo R7 Plus, bu telefon henüz resmi olarak satışa sunulmadı ama Eylül ayı içinde telefon piyasada olacak. Full HD AMOLED 6 inç ekranı ile oldukça fark yaratan R7 Plus, Snapdragon 615 ve geliştirilmiş parmak izi okuma sensörü sayesinde orta segmentte taşları yerinden oynatacak gibi görünüyor. Oppo R7 Plus‘ın 13 megapiksel yeni nesil Sony kamera sensörü ve malzeme kalitesi ile oldukça iddialı…

oppo-r7-plus-02

OnePlus 2

Oppo iştiraki firmalardan birisi olan OnePlus geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu OnePlus One ile Android ekosisteminin yaşayan efsanesi haline gelmişti. Bu yıl yeni nesil OnePlus 2‘yi satışa sunan firma ilk gün itibariyle 2 milyon adet ön talep toplayarak telefonun yine karaborsaya düşmesine sebep oldu. Marketten gidip satın alamadığınız ancak davetiye yoluyla ulaşabildiğiniz OnePlus 2, özellikle Type-C bağlantı noktası ve yenilenmiş Snapdragon 810 V2.1 işlemcisi ile öne çıkıyor. Her görüğümüz de “keşke benimde olsa” dediğimiz telefonların başında gelen OnePlus 2’nin resmi olarak ülkemizde satışa sunulması ile gerçek olamayacak bir hayalden ibaret değil…

OnePlus 2

Huawei Honor 7

Huawei Türkiye‘yi anlamak oldukça güç. Neden mi? Huawei, Honor 6 ve müthiş bir kamera deneyimi sunan Honor 6 Plus gibi oldukça rekabetçi olabileceğini düşündüğümüz telefonlarını nedendir bilinmez ülkemiz pazarına sunmadı. Bunun yerine G7 ve Mate 7 ile başarılı olmaya çalışan firma farklı ürün çeşitleri ile daha geniş kitlelere ulaşabilirdi ama eminiz bizden çok daha iyi bildikleri bir şeyler vardır…

huawei-honor-6-plus-2

Huawei kendi işlemcisini kendi fabrikasında geliştirebilen 2 firmadan birisi (diğeri Samsung). Krin 935 işlemcisi ile oldukça iyi bir iş ortaya koyan firma bunu yeni nesil telefonu Honor 7‘de kullanıyor. Honor 7 tasarımı, malzeme kalitesi ve işçiliği ile öne çıkan bir telefon. 5,2 inç Full HD ekranı, yeni nesil 64 bit Krin 935 işlemcisi, 3GB RAM’i ve kendi arayüzü Emotion UI 3.1 ile stabilitenin doruklarına sizi çıkartıyor. 20 megapiksel değerindeki kamerası ise yapılan testlere gömre oldukça tatmin edici sonuçlara imza atıyor.

huawei-honor-7-1

ZTE Nubia Z9

Kısa süre içinde sahip olmayı arzuladığım ZTE Nubia Z9; şu ana kadar yapılan en sıra dışı telefon. Ekran çerçevesini yok eden tasarım anlayışı ile yapılmayanı yapan dünyanın en büyük mobil üreticilerinden birisi olan ZTE, akıllı telefon pazarının bu bağlamda sınırlarını çiziyor.

params_z9_02

5,2 inç büyüklüğünde Full HD ekrana, Snapdragon 810 ve 3 GB /32 GB (black), 4 GB/64 GB (gold) seçenekleri ile gelen Nubia Z9 aklınızı başınızdan alacak. Telefonda ki parmak izi okuma sensörünün yan tarafta bulunan güç butonunda olduğunu da ekleyelim.

zte-nubia-z9-64gb-rom

Ülkemiz pazarına girmesinin Mars’ta uzaylı bulmayla aynı oranda olduğunu düşündüğümüz ZTE Nubai Z9′un tasarım anlamında akıllı telefon ekosisteminde en tepede bulunduğunu söylemek ne kadar yanlış olur bilemiyoruz…

Xiaomi Mi Note Pro

Ülkemizde resmi olarak satışa başlayan Çinli firmalardan birisi olan Xiaomi, bu yıl içinde satışa sunduğu MI-4 ile oldukça konuşuldu. Xiaomi Mi Note Pro ise teknik özellikleri ile öne çıkan bir ürün oldu. Snapdragon 810 ile gelen Xiaomi Mi Note Pro, 2K yani 2560×1440 piksel çözünürlükte 5,7 inç ekranı, 4GB sistem belleği ve Xiaomi tarafından geliştirilen MIUI 6 arayüzü ile özellikle en büyük rakibi iPhone 6 Plus ve Galaxy Note 5’e meydan okuyor.

xiaomi-note-1

Bu telefonlar ülkemizde satışa sunulur mu sunulmaz mı bunu zaman içinde göreceğiz ama özellikle Çinli markaların yükselişi global pazar liderlerini ciddi anlamda rahatsız ediyor. Ülkemizde olmasa da özellikle Avrupa ve Asya pazarında Çinli markalar kendi kendilerini temsil ederek ciddi oranda fiyat avantajı sağlayabiliyorlar. Biz bir telefona 2600 TL vermeye belki alıştırıldık ama dünya bizim kullandığımız telefonlara neredeyse yarı fiyatına sahip oluyor. Umarız bu gidişe birileri dur der ve teknolojiye aç ülkemiz insanı da dünya standartlarında telefonlara yine dünya standartlarında fiyatlara sahip olabilirler…

Teknosa Preo P1 inceleme