iQOO İlk Akıllı Saati iQOO Watch’u Tanıttı

iQOO Watch

Bir süredir akıllı telefonlarıyla adından söz ettiren iQOO, merakla beklenen ilk akıllı saati iQOO Watch’u resmi olarak tanıttı.

vivo’nun alt markası olan iQOO, özellikle son yıllarda akıllı telefon pazarında önemli bir aktör haline geldi. Her yıl dikkat çekici telefonlar çıkararak kullanıcı kitlesini genişleten şirket, şimdi de başka bir pazarda şansını denemeye hazırlanıyor. iQOO bir süredir gündemde olan ilk akıllı saati iQOO Watch’u resmi olarak tanıttı. iQOO Z9 serisiyle aynı etkinlikte tanıtılan akıllı saatin görücüye çıkmasıyla birlikte, bu akıllı saate dair merak edilen sorular da cevap buldu.

iQOO Watch, iQOO’nun ilk akıllı saati olsa da yepyeni bir akıllı saat olduğunu söylemek mümkün değil. Zira iQOO’nun akıllı saati, vivo Watch 3 ile oldukça benzer bir tasarıma sahip. vivo Watch 3 gibi bu yeni akıllı saat de Google Wear OS yerine BlueOS işletim sistemini kullanıyor. Akıllı saatin eSIM özellikli bir versiyonu da bulunuyor. Yani iQOO’nun akıllı saati herhangi bir akıllı telefona bağlanmadan da kullanılabiliyor.

iQOO Watch 2

iQOO Watch, 1.43 inçlik OLED bir ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü 466 x 466 piksel. 11.3 mm kalınlığındaki saatin genişliği 46.1 mm. Ağırlığı ise 36 gram. Akıllı saat üç farklı kayış seçeneğiyle satışa sunuluyor.

Akıllı saat 505 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu batarya sayesinde akıllı saatin tek şarjla 8 gün kullanılabileceği söyleniyor. iQOO’nun yaptığı açıklamaya göre enerji tasarruf modunda bu süre 16 güne kadar çıkabiliyor. Tabii bunlar Bluetooth modu için geçerli. Akıllı saatin eSIM özellikli versiyonu bu modda kullanıldığında bu süre 3 güne düşüyor.

Snapdragon 8 Gen 4 Kullanacak İlk Telefon Belli Oldu