HMD Pulse Serisi Resmen Tanıtıldı

HMD Pulse Pro

HMD’nin Nokia markasıyla değil, kendi adıyla çıkardığı ilk telefonlar olan HMD Pulse, Pulse+ ve Pulse Pro resmi olarak tanıtıldı.

Nokia marka telefonları çıkarmaya devam eden şirket olan HMD Global, bir yandan Nokia ile işbirliğini sürdürürken, bir yandan da kendi yolunu çiziyor. Şirketin kendi markasını taşıyan ilk telefonlar dün resmi olarak tanıtıldı. HMD Pulse adını taşıyan bu seride Pulse, Pulse+ ve Pulse Pro olmak üzere üç farklı model bulunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu üçlünün en dikkat çekici modeli Pulse Pro.

HMD Pulse Pro, 6.56 inçlik IPS LCD bir ekrana sahip. 720 x 1480p çözünürlükteki HD+ bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Pulse Pro, Unisoc T606 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 4, 6 ya da 8 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı 128 GB. Ancak depolama alanı microSD hafıza kartı ile 256 GB’a çıkarılabiliyor. Telefonun bataryası ise 5000 mAh.

hmd pulse

Son olarak kameraya geldiğimizde karşımıza 50 + 2 megapiksellik çift arka kamera ile 50 megapiksellik selfie kamerası çıkıyor.

Bu özelliklerden de anlayacağınız üzere HMD telefonlarının başlıca satış noktası teknik özellikleri değil. Telefonun tasarımının da öyle çok etkileyici olduğu söylenemez. Ancak HMD telefonun çevre dostu yapısının kullanıcıları cezbedeceğini umuyor. Telefonun başlıca satış noktası da bulunuyor. Tamir edilip parçaları değiştirilerek yıllarca kullanılacak telefonlar olarak tasarlanan HMD Pulse serisi, bu çevre dostu yapısıyla ön plana çıkıyor. Pulse serisinin standart modeli yaklaşık 150 dolara satışa sunulacak.

Snapdragon 8 Gen 4 Kullanacak İlk Telefon Belli Oldu