Oppo A2x resmen tanıtıldı

Oppo A2x

Oppo, yeni bütçe dostu akıllı telefonu Oppo A2x’i resmen tanıttı. Telefon özellikleriyle değil ama 150 dolarlık fiyatıyla iddialı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bir yandan Oppo Find N3 Flip gibi üst segment telefonlar çıkaran şirket, bir yandan orta segment ve giriş seviyesi için de yeni telefonlar çıkarmayı ihmal etmiyor. Bu noktada da ön plana Oppo A serisi çıkıyor. Şirketin bu yıl daha da büyüttüğü Oppo A serisine bu hafta yeni bir model daha eklendi. Son günlerde çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden Oppo A2x, Çin’de düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı.

150 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak olan Oppo A2x, 6.56 inçlik, HD+ çözünürlükte LCD bir ekrana sahip. Bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Telefon Dimensity 6020 yonga setinden güç alıyor. Tercihe göre 6 ya da 8 GB RAM’e sahip olacak telefonda dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara iki seçenek sunulacak: 128 ya da 256 GB. Telefonun depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabiliyor.

oppo a2x 3

Arka panelin tasarımı Oppo A2x’e çift arka kameralı bir telefon görümü veriyor olsa da aslında telefon tek arka kameraya sahip. Onun yanındaki diğer kamera haznesinde flaş ışığı yer alıyor. Telefonun tek arka kamerası 13 megapiksel. Selfie kamerası ise 5 megapiksel.

Telefonda 5000 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Telefonun şarj hızı ise hala belirsizliğini koruyor. Çift SIM kart özelliği bulunan telefon, Android 13 işletim sistemini kullanıyor. Telefon siyah, mor ve sarı olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak.

2023 Microsoft’un yılı oluyor