Oppo Reno11 serisinin tanıtım tarihi açıklandı

Oppo Reno11

Oppo Reno11 serisi çok yakında resmi olarak tanıtılacak. Oppo yeni akıllı telefonlarını tanıtacağı özel etkinliğin tarihini kamuoyuyla paylaştı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bir yandan Oppo Find N3 Flip gibi üst segment telefonlar çıkaran şirket, öte yandan orta segment ve giriş seviyesi için yeni telefonlar çıkarmayı da ihmal etmiyor. Daha birkaç gün önce Oppo A2’yi resmen tanıtan şirket, şimdi de Oppo Reno serisine yeni bir model eklemeye hazırlanıyor.

Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden Oppo Reno11 serisinin tanıtım tarihi resmiyet kazandı. Oppo, sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaparak, Reno11 serisini 23 Kasım’da Çin’de düzenleyeceği etkinlikle tanıtacağını duyurdu. Oppo gibi Çinli telefon üreticilerinin bazı telefonları Çin dışına sunulmuyor olsa da Reno11 serisi global pazara da sunulacak. Ancak bu serinin Çin dışına çıkışı büyük ihtimalle 2024’ü bulacaktır.

Oppo Reno11

Oppo Reno11 serisinde standart model ve Pro modeli olmak üzere iki farklı model bulunuyor. Daha önce sızan bilgilere göre Reno11 Pro, 120 Hz yenilenme hızına sahip kıvrımlı bir OLED ekrana sahip olacak. Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alacak telefon LPDDR5x RAM teknolojisi kullanacak. Ancak RAM kapasitesinin ne olacağı henüz netleşmiş değil. Öte yandan telefonun 4700 mAh’lık bir bataryaya sahip olacağı, bu bataryanın şarj hızının ise 80 W olacağı söyleniyor.

Oppo Reno11 serisinin en dikkat çekici özelliklerinden biri arka kamera tasarımı. Alışık olmadığımız bir arka kamera tasarımına sahip olan telefonun ana lensinin OIS destekli 50 megapiksellik Sony LYT-700 olacağı tahmin ediliyor. Gelen bilgilere göre ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 32 megapiksellik telefoto kamera eşlik edecek.

Standart modelin de benzer özelliklere sahip olması bekleniyor ama iki model arasında kayda değer farklılıklar da olacak. İlk olarak yonga seti farklı olacak. Pro modelinin aksine standart model Dimensity 8200 yonga setini kullanacak. Batarya kapasitesi standart modelde 4800 mAh’a çıkacak ama buna karşılık şarj hızı 67 W’a düşecek. Kamera tarafında ise kayda değer bir farklılık olması beklenmiyor.

2024 Apple için sıkıntılı geçebilir