Oppo A2 resmen tanıtıldı

Oppo A2

Oppo A2x’i geçtiğimiz ay piyasaya süren Oppo, bugün de A2’yi resmi olarak tanıttı. Bütçe dostu telefon, Dimensity 6020 yonga setinden güç alıyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bir yandan Oppo Find N3 Flip gibi üst segment telefonlar çıkaran şirket, öte yandan orta segment ve giriş seviyesi için yeni telefonlar çıkarmayı da ihmal etmiyor. Bu noktada da ön plana Oppo A serisi çıkıyor. Şirketin bu yıl daha da büyüttüğü Oppo A serisine bugün yeni bir model daha eklendi. Oppo A2x’i geçtiğimiz ay resmen tanıtan şirket, bugün de A2’yi resmen tanıttı. Oppo A serisinin en yeni üyesi, geçtiğimiz hafta Hindistan’da piyasaya sürülen Oppo A79 ile oldukça benzer özelliklere sahip.

Oppo A2, 6.72 inçlik IPS LCD bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Telefonun arka yüzünde çift arka kamera yer alıyor. Bu çift kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası da 8 megapiksel.

oppo a2

Oppo A serisinin yeni üyesi, MediaTek’in Dimensity 6020 yonga setinden güç alıyor. Ona 12 GB RAM ve tercihe göre 256 ya da 512 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. A2, 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı ise 33 W. Yazılım tarafına geldiğimizde ise karşımıza Android 13 tabanlı ColorOS 13.1 işletim sistemi çıkıyor.

Siyah, yeşil ve mor renk seçenekleriyle satışa sunulacak olan telefonun Çin’deki başlangıç fiyatı 1699 yen, yani yaklaşık 232 dolar olacak. 512 GB’lık versiyonda ise bu fiyat 246 dolara çıkıyor. Telefonun Çin’deki satışları 6 Kasım’da başlayacak. Global lansmanı hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Xiaomi 14 serisinden etkileyici başlangıç