Netflix GTA hamlesiyle dengeleri değiştirebilir

GTA

Oyun dünyasına önemli yatırımlar yapmaya devam eden Netflix, çok yakında açacağı bulut oyun servisinde GTA serisini de oyunseverlere sunabilir.

Son dönemde oyun dünyasında dengeler hızla değişiyor. Bir dönem oyun konsollarının ve bu konsollara özel çıkan dev oyunların yön verdiği oyun dünyası, son dönemde yaşanan değişimle beraber konsol savaşlarından uzaklaştı. Bir yandan Steam ile birlikte PC oyunculuğu yeniden canlanırken, öte yandan Game Pass gibi abonelik sistemleri hayatımıza girdi. Yakın gelecekte ise oyun dünyasını bulut oyun servisleri domine edecek gibi görünüyor.

Oyunseverlerin herhangi bir konsola ya da güçlü bir PC’ye ihtiyaç duymadan istedikleri oyunları oynamasına olanak sağlayan bu servislerin sahip olduğu potansiyele, pek çok şirketi bu alana yönlendirmiş durumda. Microsoft ve Sony gibi şirketler bu alanda da pazara öncülük ediyor olsa da çok yakında sürpriz bir rakipleri olacak gibi duruyor.

netflix oyunları

Birkaç yıldır oyun dünyasına ufak ufak adımlar atan Netflix, çok yakında kendi bulut oyun servisini açacak. Bu zaten bir süredir biliniyordu. Ancak bu hafta gelen yeni bilgiler, Netflix’in bu alana ilk başta düşünülenden çok daha iddialı bir giriş yapabileceğini gösterdi. Çünkü gelen son haberlere bakılırsa Netflix, Grand Theft Auto serisinin peşinde.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Netflix, Grand Theft Auto serisinden bir oyunu kendi oyun servisine eklemek için Take Two şirketi ile görüşmelere başlamış durumda. Netflix’in seriden tek bir oyun almak istediği söyleniyor ama bu oyunun hangisi olduğu şimdilik belirsizliğini koruyor. Elbette akla gelen ilk oyunlar GTA 5 ve GTA Online oluyor.

2023 Microsoft’un yılı oluyor