Oppo A38’in özellikleri ve görselleri sızdırıldı

Oppo A38

Bu yıl bitmeden piyasaya sürülmesi beklenen Oppo A38’in özellikleri ve tasarımını gözler önüne seren görselleri sızdırıldı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Yeni katlanabilir akıllı telefonu Oppo Find N3 Flip’i geçtiğimiz günlerde piyasaya süren şirket, bir yandan Find N3 Flip gibi üst segment telefonlar çıkarırken, diğer yandan orta segment ve giriş seviyesini de ihmal etmiyor. Bu bağlamda şirket şimdi de Oppo A serisinden yeni bir model çıkarmaya hazırlanıyor. Bu yıl A78 5G gibi yeni üyelerini gördüğümüz Oppo A serisine katılacak yeni model ise Oppo A38 olacak gibi duruyor.

Bugüne kadar pek karşımıza çıkmayan bu telefon, bu hafta gelen sızıntılar sayesinde yüzünü gösterdi. Bu hafta sızdırılan bilgilerle birlikte Oppo A38’in teknik özellikleri ve tasarımına dair pek çok önemli detay ortaya çıkmış oldu.

Oppo A38 2 Oppo A38

Oppo’nun yeni orta segment akıllı telefonunun sızdırılan ilk görselleri, telefonun çift arka kameraya sahip olacağını gösteriyor. Oppo A38’in arka panel tasarımı Oppo A serisinin diğer üyeleriyle oldukça benzer bir yapıya sahip. Telefonun ön yüzünde ise selfie kamerası için nokta değil su damlası şeklinde bir delik tercih edilmiş olması dikkat çekiyor.

Oppo A38, 6.56 inçlik LCD bir ekrana sahip. 720p çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Telefon, Helio G80 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 128 GB.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza çift arka kamera çıkıyor. Bu çift arka kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 5 megapiksel. Son olarak bataryaya geldiğimizde ise karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya çıkıyor.

Sızdırılan bu özelliklerden anlayacağınız üzere A38 orta segment için bile gösterişsiz bir telefon. Ancak Oppo 159 dolarlık fiyat etiketinin telefonu kullanıcılar için cazip bir seçenek haline getireceğini umuyor.

Realme GT5 piyasaya sürüldü