OpenAI’ın yıllık geliri 1 milyar dolara yaklaştı

ChatGPT yanlış bilgi veriyor

Son döneme damga vuran popüler yapay zeka programı ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’ın yıllık geliri 1 milyar dolara yaklaştı.

Teknoloji dünyasında tüm dengeleri değiştiren popüler yapay zeka programı ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, teknoloji dünyasının en önemli markalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. ChatGPT’den daha fazla para kazanabilmek için önemli adımlar atmaya devam eden şirket, bu hafta ChatGPT’nin kurumsal şirketlere yönelik olarak hazırlanmış özel versiyonu olan ChatGPT Enterprise’ı kullanıma sundu. Enterprise hamlesiyle gelirini kayda değer ölçüde arttırmayı uman şirket bu girişiminde henüz yolun başında olsa da gelen son bilgiler şirketin şimdiden sağlam bir para akışı yakaladığını gösteriyor.

OpenAI, ChatGPT için devrimsel bir özellik sunuyor

Bloomberg tarafından paylaşılan son verilere göre OpenAI’ın yıllık geliri 1 milyar dolara yaklaşmış durumda. Şirket içinden paylaşılan bilgilere göre OpenAI’ın aylık geliri yaklaşık olarak 80 milyon dolar. Bu da yıllık 1 milyar dolara yaklaşan bir gelir anlamına geliyor. Bu da şirketin 2023’ü geçtiğimiz yılkinden çok daha düşük bir zararla kapatabileceği anlamına geliyor. Çünkü ChatGPT’yi ayakta tutmak için gereken işlemci gücü ve veri kullanımı şirkete oldukça kabarık bir hesap çıkarıyor. Aylık gideri son derece yüksek olan şirket, bu yüzden 2022’de 540 milyon dolar zarar etmişti.

Ancak şirketin yavaş yavaş ChatGPT’den para kazanmaya başlamış olması, 2023’teki zararının çok daha düşük olabileceğini gösteriyor. Şirketin uzun vadede ise teknoloji dünyasının en kârlı girişimlerinden birine dönüşmesi bekleniyor. Zaten Microsoft da buna güvenerek şirkete devasa yatırımlar yapmaya devam ediyor.

ASUS telefon işinden çıkabilir