ASUS telefon işinden çıkabilir

Asus ROG Phone 7d

Zenfone ve ROG serisi telefonlarıyla akıllı telefon pazarında varlık gösteren ASUS, çok yakında Android telefon üretmeyi bırakabilir.

ASUS denince akla gelen ilk iş alanı akıllı telefonlar olmasa da aslında Tayvanlı teknoloji devi yıllardır akıllı telefon pazarında da oldukça dikkat çekici ürünler sunuyor. Bir yandan Zenfone modelleriyle kompakt tasarımlarıyla dikkat çeken Android telefonlar çıkaran şirket, öte yandan ROG serisiyle oyun telefonları konusunda piyasadaki en iddialı modellere imza atıyor. Ancak gelen son haberlere bakılırsa şirketin akıllı telefon pazarındaki etkinliği önümüzdeki dönemde ciddi ölçüde düşebilir. Çünkü ASUS’un Android telefon işinden çıkmaya hazırlandığı konuşuluyor.

Asus ROG Phone 6D

Tayvan basınında yer alan bilgilere göre şirket içinde yeniden yapılanmaya giden ASUS, Zenfone departmanını komple kapatmaya karar verdi. Hazırlık aşamasındaki Zenfone modelleri üzerinde çalışan ekiplerin ve çalışanların şirket içindeki başka departmanlara transfer edildiği söyleniyor. Eğer bu haberler doğru çıkarsa Zenfone 10 şirketin çıkardığı son Android telefon olabilir.

Şirketin özellikle ROG telefonları beğeniyle karşılanıyor olsa da ne ROG modelleri ne de Zenfone modelleri hiçbir zaman Samsung ya da Xiaomi telefonları kadar popüler olmadı. Son yıllarda da satış rakamları çok yüksek değildi. Bu yüzden Tayvanlı teknoloji devinin bu alandan çekilip daha güçlü alanlara odaklanmak istemesi çok da şaşırtıcı değil aslında. Nitekim LG gibi şirketler de daha önce benzer kararlara imza atmıştı.

Oppo Find N3 Flip resmen tanıtıldı