OpenAI CEO’su: “ChatGPT yakında sıkıcı bir oyuncak gibi görünecek”

OpenAI CEO'su: "ChatGPT yakında sıkıcı bir oyuncak gibi görünecek"

Ultra güçlü OpenAI sohbet botu ChatGPT’nin yaratıcısı, yapay zekanın insan düzeyinde sistemlere erişirlerse “korkutucu anlar” yaşatabileceğini söyledi.

OpenAI kurucu ortağı ve CEO’su Sam Altman, yapay genel zekanın (AGI) “inanılmaz” avantajlar ve aynı zamanda büyük zorluklar sunan bir sonraki büyük teknolojik atılım olacağını söyledi. ChatGPT, çok çeşitli sorgulara insan benzeri yanıtlar üretme konusundaki “akıllara durgunluk veren” yeteneğiyle bu ay manşetlere çıktı. Yapay zeka araştırmacıları, genel amaçlı dil modelini büyük bir gelişme olarak övdü ve bazıları bunun tüm sektörlerde devrim yaratabileceği ve hatta Google’ın arama motoru gibi popüler araçların yerini alabileceği yönünde spekülasyonlar yaptı.

OpenAI CEO'su: "ChatGPT yakında sıkıcı bir oyuncak gibi görünecek"

Bay Altman, ChatGPT’nin “hızla çok daha iyi, daha az sinir bozucu ve daha kullanışlı hale geleceğini” söyledi, ancak AGI’nin gelişinin onu tamamen gölgede bırakacağını söyledi. Pazartesi günü bir Twitter ileti dizisinde, “Yapay zeka seviyesindeki sistemlere doğru ilerlerken korkutucu anlar ve önemli aksamalar olacak, ancak olumlu yönler o kadar şaşırtıcı olabilir ki, büyük zorlukların üstesinden gelmeye değer,” diye yazdı.

Çok fazla değişim yaşanacağının altını çizen CEO, ChatGPT’yi sıkıcı bir oyuncak gibi gösterecekler dedi. Özellikle OpenAI teknolojisinin kullanımında zaman içinde önemli sorunlar yaşanacak; elimizden gelenin en iyisini yapacağız ancak her sorunu başarıyla öngöremeyeceğiz.” Bu kapsamda yapay zekanın gelişmesi hem iyi hem de kötü bir şey olabilir.

Anker Soundcore Motion B Bluetooth hoparlör: Müziğinizi yanınızda taşıyın