ChatGPT’nin iOS uygulaması Türkiye’de çıktı

chatgpt

ChatGPT’nin iOS uygulaması sonunda Türkiye’deki kullanıcıların beğenisine sunuldu. App Store’dan uygulamayı indirebilirsiniz.

ChatGPT‘nin resmi iOS uygulaması en başta Amerika’da çıktı, kısa süre içinde 30’dan fazla ülkede yayınlandı. 6 gün içinde yarım milyon indirmeye ulaştı. Uygulama Türkiye’de de kullanıma açılmış durumda.

Uygulamayı iPhone’a indirdiğiniz zaman hesap açmanız ve giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra Türkçe kullanabilirsiniz. Uygulamanın alt kısmında metin giriş yeri var, buradan ChatGPT’ye yazı yazabilirsiniz. Ayrıca uygulama sesinizi yazıya çeviriyor. Uzun metin yazmak yerine, sesli olarak mesajı söyleyip, yazıya dönüştürebilirsiniz. Yapay zeka aracına yazdığınız veya sorduğunuz her şey kaydediliyor.

GPT-3.5 sürümü ücretsiz. Daha gelişmiş ve daha yetenekli GPT-4 versiyonunu kullanmak isterseniz, Plus üyelik almanız gerekli. Ücretli üyelik 20 dolar. GPT-4’ün öne çıkan özelliklerinden birisi eklentiler. Yapay zeka eklentiler sayesinde belirli durumlarda internette gezinip, daha fazla veriyi kullanıcıya sunuyor. Hatta kullanıcı adına sipariş veriyor, rezervasyon yapabiliyor.

chatgpt

ChatGPT’nin geliştiricisi protesto edildi

OpenAI CEO’su Sam Altman, mini dünya turuna çıkarak yapay zekanın faydaları, zararları ve alınması gereken önlemlerle ilgili olarak konuşmalar yapmaya başladı. Altman, kısa süre önce konuşma yapmak üzere gittiği University College London’da protesto edildi. Protestocular, Yapay Genel Zeka (AGI, Artificial General Intelligence) seviyesinin tehlikeli olabileceğini, bu yüzden OpenAI’nin çalışmalarını durdurmasını talep etti. Yapay Genel Zeka, insan benzeri anlayışa sahip yapay zekanın gelişiminde önemli bir kilometre taşı olarak gösteriliyor.

İleri sürülene göre OpenAI’daki bazı çalışanlar GPT-5’in AGI yani Yapay Genel Zeka seviyesine çıkabileceğine inanıyor. GPT-5’in eğitimlerinin yıl sonunda bitmesi, 2024’ün ilk aylarında resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Elden Ring için bir değil iki eklenti çıkacaktı, ancak bundan vazgeçtiler