OpenAI CEO’su Sam Altman’ın açıklaması kısa süreliğine heyecana neden oldu

OpenAI, 2024 Seçimleri Öncesi Yeniliklerini Duyurdu

OpenAI kısa süre önce yazıdan görsel oluşturan yapay zeka Dall-E 3’ü duyurdu. Şirket yeni sürümün oldukça yetenekli olduğunu vurguladı. ChatGPT’nin mobil uygulamasında da önemli değişiklikler var. OpenAI’la ilgili bu gelişmeler konuşulurken, şirketin CEO’su Sam Altman yaptığı açıklamayla büyük heyecan dalgası yaşattı. Fakat gerçek kısa süre sonra ortaya çıktı.

OpenAI CEO’su Sam Altman, Reddit’te verdiği bir cevapta ‘AGI’nin dahili olarak başarıldığını’ yazdı. AGI, Artificial General Intelligence anlamına geliyor. Türkçe olarak Yapay Genel Zeka diyebiliriz. AGI insan benzeri anlayışa sahip yapay zekanın gelişiminde önemli bir kilometre taşı olarak gösteriliyor. Altman’ın bu cevabı Reddit ve sosyal medyada heyecana neden oldu. Fakat Altman cevabını düzenledi ve bunun bir internet meme’i olduğunu söyledi. AGI’ye ulaşılsa bile böylesi ciddi bir şeyin Reddit mesajıyla duyurulmayacağını da mesajına ekledi.

openai

Sam Altman yapay zekanın potansiyel faydalarını her seferinde vurguluyor. Bununla birlikte yapay zekanın güvenliği konusunda testler yapılması, resmi olarak kanunlar ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğinin de altını çiziyor. OpenAI’yi eleştirenlere göreyse yapay zeka ya da AGI seviyesinin düzenlenmesine ilişkin açıklamalar, şu anda yapay zekanın verdiği zararları saklamak ve dikkatleri dağıtmak için yapılan bir hile. Eleştirenler, Altman’ın her şeyi gelecek zamana yönlendirdiğini, şimdi ise yapay zeka tarafından oluşturan yanlış bilgiler, yanlış bilgilerin yayılması, yüz tanımlama gibi tüm konuların masaya yatırılması gerektiğini savunuyor.

Söylenenlere göre OpenAI, GPT-5’in eğitimini 2023 sonuna kadar bitirmek istiyor. Fakat iddialar bu kadarla sınırlı değil. Geliştirici Siqi Chen, yazdığı tweet’te şirket içindeki bazı kişilerin GPT-5’in AGI seviyesine ulaşabileceğine inandığını ileri sürdü. Chen, daha sonra başka bir tweet atarak, GPT-5 ve AGI’le ilgili iddiasının OpenAI içindeki herhangi bir şeyi temsil etmediğini söyledi. Sonuç olarak dedikoduların fitilini de ateşlemiş oldu.

GAMEON’dan ücretsiz Twitch aboneliği