ChatGPT’ye olan ilgi azaldı

123 8

Geçtiğimiz Kasım ayında kullanıma sunulan ChatGPT kısa süre içinde büyük ilgi çekmişti. Yapay zeka aracının yakın zamanda resmi iOS uygulaması da yayınlandı. Fakat son veriler ChatGPT’ye olan ilginin düşmeye başladığını gösteriyor.

Bank of America analistlerinin yeni araştırma raporuna göre ChatGPT iOS uygulamasının Haziran ayındaki indirilme sayısı Mayıs’la karşılaştırıldığında %38 oranında düştü. Microsoft Bing de benzer şekilde düşüş yaşadı. Microsoft, Bing’e ChatGPT’yi entegre ettikten sonra App Store’da en çok indirilen uygulama olmuştu. Her iki uygulamanın indirilme sayılarıyla ilgili veriler Amerika’la sınırlı.

Diğer yandan The Washington Post, Similarweb’in verilerini kaynak göstererek, ChatGPT’nin web sitesine gelen global trafiğin azaldığını belirtti. Sitede Haziran ayında Mayıs’a kıyasla %9.7’lik düşüş tespit edildi.

chatgpt

Bir piyasa analisti yaptığı açıklamada, “Yapay zeka araçları birkaç sene içinde daha fazla alanda karşımıza çıkacak. ChatGPT ve diğerleri için ilginin azalması normal, ancak yapay zekada yeni bir döneme giriyoruz. Bu sadece bir başlangıç” dedi.

Uzmanlar AGI düzeyinde bir yapay zekanın birçok şeyi değiştirebileceğini düşünüyor. AGI, Artificial General Intelligence anlamına geliyor. Türkçe olarak Yapay Genel Zeka diyebiliriz. AGI, insan seviyesinde veya yakın yapay zeka oluyor. Hatta GPT-5’in AGI düzeyinde olabileceğine dair bir takım iddialar da gündeme geldi. Ancak OpenAI CEO’su Sam Altman kısa süre önce katıldığı bir etkinlikte GPT-5’i eğitmediklerini söyledi. Altman, “GPT-5’i eğitmiyoruz ve bir süre daha bir şey yapmayacağız. Yeni fikirler var, bunları düşünüyoruz ve yoluna koymamız bazı işlerimiz var. Böyle söyleyince basit gibi görünüyor, ancak bir modeli eğitmek zorlu süreçten geçiyor. Şu anki durumda eğitime başlamaya yakın bile değiliz. GPT-4’ün eğitimi ve diğer tüm süreçleri bittiğinde, kullanmaya hazır hale getirmemiz 6 ayımızı aldı” açıklamasında bulunmuştu.

iPhone 15 Pro’larda mavi renk seçeneği olacak