Oppo Find X8 ve X8 Pro Resmen Tanıtıldı

Oppo Find X8

Oppo cephesinde beklenen gün geldi çattı; Şirket bugün düzenlediği etkinlikle yeni amiral gemisi telefonları Oppo Find X8 ve Find X8 Pro’yu resmi olarak tanıttı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonları Oppo Find X8 ve Find X8 Pro’yu bugün düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı. Böylece bu iki telefonun teknik özellikleri de netlik kazanmış oldu.

Daha önce gelen sızıntılarda da belirtildiği gibi Oppo Find X8 ve X8 Pro, MediaTek’in yeni nesil yonga seti Dimensity 9400’ten güç alıyor. Telefonlarda bu yonga setine tercihe göre 8, 12 ya da 16 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara üç farklı seçenek sunuluyor: 256 GB, 512 GB ve 1 TB.

Oppo Find X8 2 1

Oppo Find X8, 6.59 inçlik LTPO OLED bir ekrana sahip. 1.5K çözünürlüğündeki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Pro modelinde ise, BOE tarafından üretilen 6.78 inçlik mikro kıvrımlı ekran kullanılıyor. Bu ekranın yenileme hızı da 120 Hz. Ekranın üzerinde 32 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor.

Find X8 hem öncülünden daha ince, hem de daha büyük bir bataryaya sahip. Hatırlarsanız Oppo Find X7’de 5000 mAh’lık bir batarya vardı. Find X8’in bataryası ise 5630 mAh. Pro modelinde ise bu batarya daha da büyük. Find X8 Pro’nun batarya kapasitesi 5910 mAh. Her iki telefonda da hem 80W hızlı şarj özelliği, hem de 50W kablosuz şarj özelliği bulunuyor.

Oppo Find X8 3 1

Oppo Find X8 Pro’da dörtlü arka kamera bulunuyor. Bu dörtlü sistemin ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT-800. Ona Samsung’un 50 megapiksellik geniş açılı lensi eşlik ediyor. Telefonu piyasadaki diğer tüm telefonlardan ayıran kısım ise bundan sonra başlıyor. Çünkü Find X8 Pro’da iki periskop telefoto kamera bulunuyor. Bunlardan ilki OIS destekli, 3x optik zoom özelliğine sahip bir periskop telefoto kamera. İkincisi ise 6x optik zoom özelliğine sahip, 50 megapiksellik bir periskop telefoto lens.

Üçlü arka kamerayla gelen standart modelde, 6x optik zoom özelliğine sahip ikinci telefoto kamera bulunmuyor. Ayrıca ana lensin sensörü de LYT-800’den LYT-700’e düşüyor.

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor