OpenAI gelirinin arttığı bildirdi

OpenAI gelirinin arttığı bildirdi

OpenAI gelirde artış görmeye başladı. İşte tüm detaylar.

ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’nin şu ana kadar gerçekten para kazanıp kazanmadığını bilmek zor. Ancak The Information’da Çarşamba günü yayınlanan bir rapor sayesinde bildiğimiz şey, şirketin yıllık gelirini son altı ayda iki katına çıkardığı.  CEO Sam Altman’ın çalışanlara şirketin yıllık gelirinin 3,4 milyar dolar olduğunu bildirdi. Bu rakam, geçen yılın sonunda 1,6 milyar dolar ve bir yıl önce 1 milyar dolardı.

Bu gelirin büyük kısmı, ayda en az 20 dolar ödeyen kişilere daha yüksek mesajlaşma limitleri sunan ChatGPT’nin abonelik sürümünden ve şirketin geniş dil modellerini kendi uygulama ve hizmetlerinde kullanmak için şirkete ödeme yapan geliştiricilerden geldi. Yıllık bazda yaklaşık 200 milyon dolar Microsoft’tan geliyor ve bu da şirkete, Microsoft’un işletmelere yönelik bulut bilişim platformu Azure’u kullanan müşterilere OpenAI’nin büyük dil modellerinin satışından bir pay sağlıyor.

OpenAI gelirinin arttığı bildirdi

Özellikle, bir şirket sözcüsü The Information’a mali bilgilerin “yanlış” olduğunu söyledi ancak hangi ayrıntıların yanlış olduğuna dair detay vermedi. Bu haftanın başlarında Apple, OpenAI ile ortaklığını duyurdu. Şirket, ChatGPT’yi doğrudan iPhone’lar, iPad’ler ve Mac’ler için işletim sistemlerine bağlayarak Siri’nin soruları yanıtlamak için ChatGPT’ye ulaşmasına olanak sağlamayı planlıyor. Ancak bu anlaşmanın mali koşulları hala bilinmiyor. Ne olursa olsun yapay zekanın gelişmekte olduğunu göz önünde bulundurursak şirketin de büyümesi şaşırtıcı değil.

Black Ops 6 Gerçekten 300 GB mı Olacak? Stüdyo Açıkladı