OnePlus, mobil işletim sistemini Oppo ile entegre ediyor

OnePlus, mobil işletim sistemini Oppo ile entegre ediyor

OnePlus Oppo’un alt markası haline geldi. Ardından şirket bugün OxygenOS’unu ColorOS ile birleştirdiğini de açıkladı. İki şirket, “paylaşılan kaynaklarından en iyi şekilde yararlanma” kararı alıp birlikte hareket etmeye başlayacak.

OxygenOS, küresel olarak piyasaya sürülen cihazların işletim sistemi olmaya devam edecek. 9to5Google’a göre Çin’de piyasaya sürülen OnePlus telefonları zaten ColorOS kullanıyor ve bu muhtemelen böyle kalacak, sadece işletim sistemleri artık bir kod tabanını gölgeleyecek. Oppo’nun alt markası olduğunu açıklayan OnePlus piyasaya süreceği tüm yeni cihazlar için, yeni OxygenOS’u çalıştıracak. Halen güncelleme alan mevcut cihazlar ise yeni platformu kablosuz güncelleme yoluyla alacak. Güncellemelerden bahsetmişken OnePlus, değişiklikle artık Samsung’a rakip olarak iyi bir Android güncelleme desteği vaat ediyor.

OnePlus, mobil işletim sistemini Oppo ile entegre ediyor

OnePlus 8 serisi ve markanın daha yeni amiral gemileri, ileriye dönük üç büyük Android güncellemesi ve dört yıllık güvenlik güncellemesi alacak. Bu arada, ilk Nord ve Nord CE cihazları iki büyük Android güncellemesi ve üç yıllık güvenlik güncellemesi alacak. Ne yazık ki, OnePlus 8’den daha eski bir amiral geminiz varsa, iki büyük Android ve üç yıllık güvenlik güncellemesini beklemeye devam edebilirsiniz, çünkü bu konuda bir gelişme yok. İyi şirket birleşmeyş duyurduğunda OnePlus’ın bağımsız olarak işletileceğini de söylemişlerdi. Bu hareket, kaynaklarını bir araya getirmek ve operasyonlarını daha iyi bir düzene sokmak anlamına geldiğinden, işletim sistemlerini daha yakından birbirine bağlamaları şaşırtıcı bir gelişme olmadı.

Microsoft’u dolandıran çalışan bedelini ağır ödedi: Belini doğrultamayacak